02-01-2022: TCE Nieuwjaarsrit

De eerste rit van het jaar ... en de 'mannen' smachten om er een goed begin aan te maken, een paar appjes en we staan met zowaar 5 man aan de kerk: Martin, Piet, Frans, Silvio en Henk. De helft in het portaal schuilend tegen de forse wind. We worden toch een beetje in verlegenheid gebracht door het aantal, maar de wind zorgt voor verdunning, we wagen het erop. Wel natuurlijk koffie onderweg, dus Kanne als rustplaats lijkt een goed idee. Opgaand over het Siekendaal in de verte twee coureurs, en kijk eens, Francien en Ger.

Keerpunt is Visé, langs het oude haventje en over Lixhe en Lanaye (over de natte kasseien, hier en daar heeft het een beetje geregend, zoals voorspeld) belanden we in Kanne. De mondkapjes komen tevoorschijn, op een na, is een sjaal ook afdoende ? neen. De helft zoekt zich solidair een plekje op het terras .... Frans is de verbindingsman tussen buiten en binnen, en seint dat het toch wel fris is en dus snel afgerekend en weer op weg. Via de boulevard van Maastricht gaat het, maar in het valse plat naar Ulestraten gaan de benen zeer doen, en Frans en ik laten de rest even gaan om wat bij te praten. De rest wacht verderop ... en na zo'n 65 km weer terug bij af.

PS: Terwijl ik dit schrijf kijk ik met een half oog naar de cyclocross in Hulst, waar zonet bij Wout van Aert de ketting afloopt. De commentator vraagt zich af of het zit in de nieuwe crossfiets van Cervelo, laatst had Marianne Vos ook een akkefietje ... een mooi artikeltje over het ontwerp vorige week in de online nieuwsbrief van Fiets. Op deze nieuwsbrief kun je zelf ook abonneren, gratis en leuk.

Tot volgende week.

https://connect.garmin.com/modern/activity/8046920821

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb