06-apr. Hub de Paashaas.

Ondanks dat er geen vastgestelde training op het programma stond wilde Hub deze tweede Paasdag best een route rijden.Rien, Pe en Wim J waren uit hun ei gekropen en stonden aan de kerk.Aubel werd de pauzeplek en omdat Rien en Wim nog wat extra hoogtemeters wilden maken i.v.m. Mallorca werden ze door Hub op hun wenken bediend. Als een echte Paashaas strooide hij royaal en gevarieerd met allerlei soorten eieren:

-Egaal geverfde: de gelijkmatig lopende klims als Bruisterbosch,zijkant van de Gulpenerberg, Krekels-  bosch naar Walem,Schoolstraat in Hulsberg.

-Gespikkelde eitjes:klims met verschillende stijgingspercentages als Geulhemerberg,naar Banholt, vanuit Pietersvoeren omhoog naar het plateau boven Aubel,de achterkant van de Fromberg waar het alleen maar op en af gaat,de slopende klim vanuit Teuven naar de Kleine Flap.

-Kleine eihttp://www.jouwweb.nl/tjes maar des te spitser:de klim naar de voet van de Lange Raarberg,Vroelen,achter het slachthuis in Aubel,langs het kerkhof van Gulpen.

-Zachte eitjes:de afdalingen van de Bundersberg,Bergenhuizen,Ulvend,Aubel,Remersdaal/Teuven, Schweiberg en ons aller Siekendael.

Tot in Schimmert mochten we uit Hubs mandje eten. Dat was dan ook volkomen leeg, net als sommige benen.Nu al, maar zeker in Mallorca zullen we Hub dankbaar zijn voor deze mooie, slopende, maar zeer waardevolle mand met eieren. Paashaas bedankt !

Tot slot nog wat opmerkelijke zaken onderweg: In Bruisterbosch moesten we flink aan de bak om een dame op leeftijd op haar eBike voor te blijven.

Bij de toertocht van de Volta Classic viel ons het grote aantal vrouwelijke deelnemers op. Zij gaven kleur aan deze grijze Paasmaandag.

Voor Rien was het triest dat hij langs zijn woonhuis in Genhout moest doorrijden om in Elsloo eerst zijn auto op te halen.

De pauze in Aubel kenmerkte zich door veel verschillende en gevarieerde gespreksonderwerpen.

Wat heeft dit mandje eieren nu gekost? 87 km--964 hm---22 km/uur