Lions Sponsortocht 11 juni 2023 - vervalt helaas

De sponsortocht kan helaas geen doorgang vinden wegens te weinig aanmeldingen. Volgend jaar nieuwe kans.
Tourclub Elsloo, samen met de mannen van de Maasvallei, verzorgen al een paar jaar de fietsende begeleiding van de Lions sponsor toertochten. Dit jaar is de tocht op zondag 11 juni 2023.
Start en eindpunt bij Vaeshartelt, de pauze in Hombourg bij https://hombourgeois.eu/
 
Meer info over wat dit betekent voor ons:
 • Organisatie door de Lions club, zij zorgen voor volgauto's, portofoons, motards, mechanikers, prima verzorgde lunch. Wij zorgen voor de fietsende begeleiding. We stemmen de route af met de motards.
 • Drie niveaugroepen A-B-C van 50-60 fietsers: A (gem ca. 27-28 km/u), B (gem ca. 25-26 km/u) en C groep (gem ca. 22-23 km/u).
 • Elke groep wordt geleid door motards, die zorgen voor de route - ze wijzen de weg, veiligheid, houden verkeer tegen, perfect.
 • Wat doen wij: twee kopmannen die zorgen voor het tempo, twee rijders achteraan die de staart van de groep in de gaten houden, duwen, de groep bij elkaar houden. Via portofoons wordt contact gehouden, de leiding ligt bij de volgauto die per portofoon contact heeft met de koprijders, de staartrijders en de motards.
 • Bedoeling is dat we de groep bijeen houden, de kopmannen krijgen via portofoon instructie om te dimmen of te stoppen om de groep weer bijeen te krijgen (bv boven op beklimming, vals plat, pech, achterblijvers).
 • Er wordt per groep gestart, als eerste de snelle A groep, dan volgen met tussenpozen de B en C. Ne ca 20 km is er stopplaats en kunnen rijders zich laten afzakken naar de volgende groep, kan ook tijdens pauze.
 • Huishoudelijk:
  - vervoer naar Vaeshartelt met eigen vervoer.
  - in clubtenue voor de herkenbaarheid.
  - Moeten om half 9 in Vaeshartelt zijn, vertrek 08.00 uur. Daar registratie/rugnummers, afspraken, instructie portofoons, afstemming met de motards,
  - we kunnen rugzakje met handdoek en trui en zo bij op startlocatie achterlaten of in de volgauto
  - uitgebreide lunch op de pauzeplek,
  - rond 16.00 weer terug op de startlocatie, hapje en drankje en afscheidswoord, afsluiting 17.00 uur.
 • Ter info de website van Lionsfietstour

 

De routes, in rode kleur zijn de heenroute, en in blauw de terugroute:

de A route   totaal 129 km en 1580 hm

https://ridewithgps.com/routes/42134328

de B route   totaal 106 km en 1130 hm

https://ridewithgps.com/routes/42134189

de C route   totaal 83 km en 870 hm

https://ridewithgps.com/routes/42134098