22-02-2015: Ubachsberg via Eijs

Onaangenaam koud, zo'n 2 graden, maar waterkoud zoals we dat plegen te zeggen. Maar de mannen van TCE zijn stoer, laten zich niet zomaar kisten, 9 leden aan de kerk: Martin, Frans T, Frans J, Rene, Harrie, Thei, Silvio, Henk en Cyriel. Francien hadden we eigenlijk ook wel verwacht om de twee 'nieuwe' wielen te showen. Gister de eerste Mallorca trainingsrit gehad, voor een aantal effe ervaren hoe het voelt twee dagen achtereen.

Doel vandaag is Ubachsberg, via Eijs. En dat is ook gelukt, maar wel met een oponthoud, een lekke achtertube van Cyriel. Met vereende krachten was de klus snel geklaard, wel met opgetrokken wenkbrauwen, een blauw slijtagespoor midden over de band. Mea culpa en weer verder, omhoog naar Trintelen, koffie bij de Gerardushoeve. Lekker warm in de serre, drie tafels over de hele breedte, gezellig. Flauwekul die we niet hoeven te herhalen. Zoals tips om het thuisfront mild te stemmen als je zowel de zaterdag alsook de zondag met de mannenbroeders op stap wilt, trainen zogenaamd.

De terugweg voerde via Colmont en Winthagen, klim Koekoeksweg en omlaag naar Termaar en ... weer een lekke achtertube. Verderop voorbij de golfbaan weer lek, geen houden en maken aan. Enige remedie is bellen met vrouwlief en ophalen, en dit is gelukt blijkt uit een appje later die middag. Onderweg leveren we Silvio en Martin zo ongeveer voor de voordeur af, en mooi op tijd weer in Elsloo, door het oponthoud een korte maar afwisselende rit van 55 km.

IMG_0982.JPG  IMG_0983.JPG