21-02-2015: 1e trainingsrit Mallorca

Eerste trainigsrit Mallorcagangers, meteen al een goede opkomst, met 10 'man': Harrie V, Frans T, Frans J, Rene, Martin, Ger, Koen en Francine, Henk en natuurlijk steun en toeverlaat Fred. De weersverwachtingen waren redelijk, zou droog blijven, temp zo'n 3 graden. Rene? ja, die heeft zich ook aangesloten bij de Mallorca gangers, we zijn nu met 16 deelnemers!! Francien had een kersverse jetlag van een weekje US, maar ze wilde deze eerste rit niet missen, meteen met beide benen op de grond.

De eerder door Koen opgestelde route over Ubach Palemberg was geschrapt, te veel onverhard. Daarvoor nu een rit over Maasbracht en via ruime lus over de Selfkant terug. Koen en Martin leiden de groep in een lekker tempo, de samenwerking zit er meteen goed in.

De rit verliep niet zonder onderbrekingen, binnen 10 minuten al stop, een wrijvend geluid aan Francien d'r fiets. Alle deskundigen kwamen er aan te pas, niks, weer op de fiets, weer geluid, weer stop, weer niks en toen viel het kwartje: de body liep mee tijdens freeweelen, te weinig vet in de palletjes, bekende kost voor de kenners. Oplossing: Francien zal vandaag niet freeweelen, makkelijker gezegd dan gedaan, maar gelukt. De draad weer opgepakt, via Bergse pontje de Maas over, en langs de fietspaden richting noord. In Stokkem moeten we van het fietspad af en we vinden ons terug op de Rijksweg naar Maaseik. In Elen weer stop, lekke achtertube van Ger, net voor een statig maar vervallen herenhuis. Rene helpt Ger (stukje glas) ..... en om de hoek iets verderop staat de rest te wachten ... en te kijken hoe Koen de eveneens lekke voorband van Francien onder handen neemt (braampje op de velg, plakkertje erop). Verder gaat de rit richting Wessem, Maas over en boven op het 'Ei van St. Joost' slaat het noodlot voor Francien weer toe, 2e lekke band. Om gek van te worden, weer gaatje aan de velgkant .... maar Martin vindt een steentje. Verder gaan we, kris-kras richting Koningsbos waar we zowaar een cafe vinden om ons te laten tracteren door Francien, jarig geweest .. en ze was natuurlijk dankbaar voor onze hulp en ons geduld (denk ik). Via de internationale weg, bij Susterseel ervanaf en voor Jabeek .... alweer 3e lekke voortube van Fr., geen steentje, geen braampje, domme pech? nieuwe binnenband en weer op gang. En onderaan de Windraak ..... de 4e .. het wiel en band wordt overgedragen aan Fred om de oorzaak proberen te achterhalen, we zijn benieuwd, laat het maar weten Fred. Nog maar weer een lekke band, de tweede van Ger, net voor Munstergeleen. Op de terugweg naar Elsloo komen we nog Chris T tegen .... hij wilde blijkbaar met ons meegaan, maar kreeg .... bandenpech, kijk maar 'ns in z'n verslagje.

Na 85 km weer terug in Elsloo, de kop is eraf, volgende week de tweede trainingsrit. We doorkruisen dan de Voerstreek, zo'n 100 kilo- en 900 hoogtemeters. Tot volgende week.

IMG_09741.JPG    IMG_09751.JPG

 

Maak een Gratis Website met JouwWeb