06-04-2015: Loorberg

Tweede paasdag, zo'n 3 graden koud, een paar met vakantie of gevangen in een paasbrunch. Toch nog aan de markt: Wil, Henk, Martin, Frans T, Frans J, Rene en Thei. Zaterdag was de Mallorcatraining in het water gevallen, dus vandaag nog eens de kans om de spieren op te warmen.
Doel was Teuven.
Eerste hindernis is de Daalhemmer, de tweede is de Volta Classic toertocht, die een paar keer onze route in de weg staan: de afdaling vanuit Bergenhuizen naar Noorbeek ontwijken we, en verderop laten we de Kleine Flap rechts liggen. In Slenaken pakken we de Loorberg, voor de liefhebbers is er de afkorting via de Rode Kruisweg (of ook wel Kersenpad).
Onze koffiehalte in Wittem was voor ons verboden terrein, helemaal gereserveerd voor paasbrunches. Niet erg: een prima alternatief in Wijlre bij het buurtschap Fromberg bij Paul's ijsboerderij. Voor de terugweg eens iets anders, we pakken de Fromberg en via Craubeek en Hulsberg weer terug naar Elsloo, na 72 kilo- en 740 hoogtemeters.
Voor de Mallorca-gangers: kijk op de website voor meer informatie - de planning van onze vertrekdag zaterdag - een checklijst voor wel twee koffers.
 
Woensdag 9 april 17.30 uur de eerste avondrit van dit jaar, vanaf marktplein Elsloo.
 

Maak een Gratis Website met JouwWeb