01-03-2015: Banholt via 't Rooth

Maart de 1e, dus de eerste rit volgens routeprogramma, al had Henk dat nog niet in de smiezen. Harrie had gelukkig de route op de Garmin. Aan de start Martin (herstellende van verkoudheid), Richard (na vele weken er weer bij), Cyriel (met een heleboel nieuwe banden), en vier man die het trainingsritje Mallorca van gister nog in de benen hadden: Frans T, Frans J, Harrie V en Henk J.

De rit voerde langs de Dikke Stein over de brug links naar Geulle en Bunde, straffe wind tegen, beuken en afzien geblazen. De brug naar Itteren was afgesloten, dus over Beatrixhaven en de bordjes volgend over een nieuwe brug over de snelweg naar Amby. Twee klimmetjes nog, Bemelerberg en Cadier en Keer. In Banholt de fietsen netjes veilig tegen de kerkmuur geparkeerd - maar niet voor lang. Na het eerste kopje koffie was er wat rumoer, onze fietsen waren in gevaar. Een ouwe heer probeerde z'n autootje uit te parkeren, en zat zowat tegen Harrie z'n fiets. Naar buiten met een paar man, maar de heer draaide het stuur telkens verkeerd, tikte de kerkmuur en de auto ervoor. Het heerte (van 90 jr) kwam er niet uit, de dienster kwam te hulp, nam het heft en stuur in handen en meneer kon weg. Het werd lekker druk in de cafe, een hele zwik van de Maasvallei met Fred en Ger in hun midden en drie dames waarvan eentje uit voorzorg het achterspatbordje mee naar binnen nam, een kerkmuur is niet meer veilig.

Veiligheid: gister maakte Silvio een gevaarlijke zwieper: nam een hand van het stuur om anderen te waarschuwen, maar zag een richel in het wegdek over het hoofd, altijd weer opletten dus. En vandaag kwam er een auto van rechts waar er normaal noooooit eentje komt, ik kon nog net op tijd uitwijken, sta weer op scherp.

De terugweg in gezinde spoed, mooi om 12.00 weer in Elsloo na bijna 60 kmrs. Volgende week staat Bruisterbos op het programma.