15-08-2018: Effe naar Spa

Binnen een paar dagen was het geregeld, naar Spa!! Mart was er zondag in z'n eentje naarheen getrapt, en daagde de anderen uit om woensdag ook de sprong te wagen. Zaterdag was de groep naar Banneux geweest, dus waarom ook niet? En zo aan de start om half negen: Mart uiteraard, Hub, Sjraar, Pe, Tine, Ruud en Henk.

Het was best wel fris, windbrekers en mouwstukken en kippenvel. Spa staat om de paar jaar op het programma, de route er naartoe is steevast: via de Plank richting Hagelstein, naar Henri-Chapelle. Alsmaar licht stijgend, en met de voor het gevoel best wel forse wind op de neus. Blij dat het hier omlaag gaat, Bilstain en langs de Vesdre komen we in Dolhain, waar we de de klim naar oud-Limbourg nemen (gem 9,4 %). Boven verzamelen .... en verwonderd kijken en luisteren naar een openluchtmis met koorgezang op het pleintje. Het is Maria te Hemelopneming, in België een verplichte feestdag. Verder met de geit, op naar Surrister, Tiège en door het bos naar de koffiepauze in Spa.

Koffie en overheerlijke tarte de pomme avec deux boules de glace et de 'slagroom', mag ook wel voor die prijs. Weet niet meer waarover we gepraat hebben, maar Mart regelt een foto van ons gezelschap.

De terugweg kent een paar aardige beklimmingen, de eerste is de Maquisard, een mooie loper, kennen we ook van Luik Bastenaken Luik, en in het verlengde een toetje naar La Reid en we nemen een tussenstop in Banneux om een kaarsje op te steken. Het is een drukte van belang, viering van Maria Hemelopneming, massa's politie met speurende blikken op orde verstoorders of erger, mensen uit alle windstreken, in zondagse pak of kleurrijke gewaden, een belevenis. Effe overleg, en we besluiten terug te gaan langs het 'maanlandschap'. Via Fraipont en Trooz pakken we de zware Cote de Foret, 3 km tegen gem ruim 5%. Moet volgens de beschrijving lekker lopende klim zijn met prachtige uitzichten, maar vraag me af wie hiervan genoten heeft, de benen beginnen zeer te doen. In Mischeroux pikken we vers geasfalteerde Ravel 38 op, een oude trambaan van Luik naar Hombourg. Naar Elsloo toe beginnen links en rechts de benen pijn te doen, maar niet bij Hub en Tine en Pe, die bewaren het beste voor het einde, taaie peren! Moe maar voldaan rond vier uur weer in Elsloo, na 151 km en 1600 hm.

En de route: https://connect.garmin.com/modern/activity/2935369238

Groepsfoto van Spa en beeld van Banneux

IMG_5153.jpg  IMG_5143.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maak een Gratis Website met JouwWeb