Bombaye - Vise - Bassenge

Mooie fietsdag weer gemeld deze zaterdag wat ook te merken is aan de opkomst bij de startplaats aan de kerk.

Bij de start toch nog tamelijk fris met ca 8 graden. Zaterdag betekent meestal een heuvelachtige rit en zo geschiede het ook.

Vise door de Voerstreek werd het doel en de pauzeplaats. Vertrekkers Hub, Ruud, Pe, Sjraar, Frans P, Ger H en gastrijder Fred C.

Klokslag 10 uur staan de neuzen richting Catsop en komen we na een vrijwel vlakke aanloop aan de klim in Berg en Terblijt van de Geulhemmerweg. Verschillende pukkeltjes oa in Cadier en Keer, Honthem, Schelberg en in Bombaye volgen en brengen ons naar de pauzepaats in Vise.

Tijdens de pauze overleg in verband met de begrijpelijke vorm van een aantal pas teruggekeerde vakantiegangers een de daaropvolgende route aanpassing. Twee maal de benen op spanning over de vrij drukke weg Rue de Tongres van Haccourt naar Bassenge en van hier naar Val-Meer brengen ons in een overwegend dalende lijn over rustiger binnenwegen door de dorpjes Heukelom, Lafelt, Kesselt, Veldwezelt. Met een zonnetje dat ons begeleid arriveren we via Smeermaas door het wildpark en over de dijk langs de Maas na een leuke rit weer in Elsloo. Prima rit, op naar de volgende ronde.

Afstand = 85 km          Hoogtemeters = 802 mtr          Gemiddelde = 24 km/uur

Gps gegevens : https://connect.garmin.com/modern/activity/3052236033