28-10-2018: MTB - met elf kleine negertjes naar Sweikhuizen

Kon m'n oren niet geloven vanmorgen, de weerman melde maximaal 7 graden, het lijkt wel winter. De warme kleren opgezocht. Francien zou een mistery guest (niet verrassend, Koen dus) meebrengen, keek dus wel vreemd op toen er bij de start nog drie gasten in de rij stonden. Wat bleek, ook Piet C had een paar fietsmaatjes meegebracht van Hendrix bouw. Een grote groep dus, met elven: Martin, Wil, Silvio, Frans T, Francien en Koen, Henk, Piet met maatjes Michel - Jo en Martin.

Vorige keren was Sibbe het pauzedoel, vandaag naar Sweikhuizen. De brug over rechts en bij de Mariaberg meteen de binnenpaden en holle wegen in en meteen ook vals plat omhoog. Bovenaan de Horsterweg bleek Frans toch te veel last van de rug te hebben, en moest spijtig afhaken. Nog 10 kleine negertjes. Boven Hobbelrade waren we Wil kwijt, wachten - bellen - nog maar 9 negertjes. Even verderop haakte Wil weer aan maar moest verderop toch lossen, de benen wilden niet meewerken. En we raakten er nog eens drie kwijt, bij hekkensluiter Piet liep de ketting af en zag de rest aan de horizon of om de hoek verdwijnen, en Silvio en Koen misten een afslag het bos in. De rest wachten - bellen - zoeken - roepen, nog 6 negertjes, het zit niet mee vandaag.

Gelukkig treffen we drie negertjes (S, K en W) weer bij pauzeplaats de Bokkereyer. Wat is er in godsnaam aan de hand? dit moeten we niet willen! Misschien toch te snel van start gegaan? (meerderheid van stemmen: ja) soms een te technische afdaling? daardoor grotere gaten in de groep? en kans dat je de aansluiting mist bij draaien en keren? het overzicht ontbreekt en grotere kans dat we iemand uit het oog verliezen? Leerpunten voor de volgende keer dus!

Bij de terugweg neemt Martin te route voor z'n rekening, hij kent Daniken als z'n broekzak, het schitterende lusje wordt genoteerd in het routeboek voor een volgende keer. Tot overmaat krijgt Silvio nog een langzaam leeglopende band, de mannen van Hendrix en Francien en Koen nemen afscheid en met twee man blijven we over voor de laatste etappe vanaf Spaubeek.

Statistiek: 40 kilo en 500 hoogtemeters. Volgende week weer de racefiets.

 

de route: https://connect.garmin.com/modern/activity/3121810159