Haaren

Meestal begint een verslag van Tc Elsloo met  de weersverwachting of het aantal deelnemers. Vandaag zou het verslag eigenlijk moeten beginnen met vol verwachting klopt ons hart. Nee Nee niet omdat Sinterklaas morgen Elsloo aandoet maar omdat het bestuur ons verzocht heeft ivm het maken van een foto naar aanleiding van het 40 jarig jubileum en ter ondersteuning van een artikel in de krant. Prima initiatief van het bestuur.

De fotograaf zal een breedhoeklens gemonteerd moeten hebben zoveel clubleden er goed gesoigneerd en piekfijn in het clubtenue gestoken, de meeste misschien, van de zenuwen iets vroeger dan normaal, op de vertrekplaats aan de kerk aanwezig zijn.  Het gerucht  gaat er dat een aantal leden nog snel een afspraak in de toch al overvolle agenda van kapper hebben moeten afdwingen, maar dit terzijde.

Laten we heel eerlijk zijn welke fotograaf is het gegund om zoveel vedettes in een keer voor zijn lens te zien verschijnen, bij een gevoelstemperatuur van bij het vriespunt, hij moet dan toch wel over uitzonderlijke kwaliteiten beschikkend. 

9:55 uur nog geen fotograaf.  9:56 nog geen fotograaf. 9:57 nog geen fotograaf. 9:58 nog geen fotograaf. 9:59 nog geen fotograaf. Dan slaat de kerkklok 10 uur u raad het al, nog steeds geen fotograag.  Geduldig wachten we, zoals dat van volwassenen wordt verwacht, nog een 10-tal minuten maar helaas vedettes kunnen teleurstellen maar kunnen ook zoals in ons geval teleurgesteld worden. Welke o….n van een fotograaf laat zo’n buitenkans verloren gaan. PS: fotograaf maakt zijn excuus, heeft afspraak verkeerd genoteerd.

Hoofdmoot blijft toch de rit van vandaag, die clubleden maar al te graag op hun kilometer kwantum willen bijschrijven: Hub, Pe, Sjraar, Mart, Ruud, Piet J, Ger H, Frans P en gastrijder Fred zijn de vertrekkers voor een vrijwel vlakke rit richting Haaren.

Hub en Frans nemen de heenreis voor hun rekening en ze hebben het geweten, forse tot hevige tegenwind de gehele heenrit vooral de open stukken zoals Roosteren, Aasterberg, Maasbracht, en Linne, Sint Odiilienberg. Kom je het naambordje Reutje tegen dan volgt nog een klein stuk met wind tegen maar ook vals plat omhoog tot pauzeplaats Haaren die je bereikt  na ongeveer 47 km. Net voor we het terras bereiken komt de andere groep ons, stom toeval, tegemoet gereden, die gingen aan de koffie bij de "Einsamen Herzen".

Pauzepraat vandaag, opvallend hoeveel voetbalexperts we in ons midden hebben, het Nederlands elftal waarvan er ook sommige al  minimaal de Europese kampioen in herkennen. De tijd zal het leren.

De terugreis met wederom op koppositie Hub wel met de verdiende wind in de rug  ziet er iets anders uit dan de route die hij vooraf in de planning heeft maar daarom niet minder om van te genieten. Vandaag niet de binnenwegen langs de windmolens in Waldfeucht, maar wel weer de binnenwegen van Gangelt naar Etzenrade en Bingelrade/Jabeek/Doenrade voor we na een prima rit weer in Elsloo arriveren.  Bedankt mannen en tot de volgende ronde.

 

Afstand = 84 km          Hoogtemeters = 392 mtr          Gemiddelde = 24,4 km/uur

Gps gegevens : https://connect.garmin.com/modern/activity/3167465955

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maak een Gratis Website met JouwWeb