Thimister, ondeugende gastvrouw

Vorige week zaterdag regen, maandag regen, woensdag regen, morgen regen ..... gelukkig kwam er vanuit de appgroep het voorstel om op de enigste droge dag van de week een ritje in te plannen. Zo gezegd, zo gedaan, met 7 trappers aan de start: Hub, Sjraar, Pe, Ruud, Frans P. Piet J en Henk. En we werden uitgezwaaid door onze vriend Wim, had al een fietsafspraak anders waren we met 8 geweest.

Waarheen maakt niet uit, als we de benen maar kunnen strekken. We volgen Hub, met Frans aan z'n zijde op kop naar het zuiden, de Voerstreek in. Bestemming is het cafeetje tegenover de kerkdeur, in Thimister. Als verassing nam Hub ons mee op een stukje oude spoorbaan, de Ravel 38, die loopt van Plombières tot bij Luik. Hier een stukje historie, en een kaartje.

In Thimister natuurlijk het cafeetje (Cafe du Centre) tegenover de voordeur van de kerk. We worden warm onthaald door madame Renée, sinds heugenis zwaait ze daar de scepter. Maar op een leuke manier, je voelt je echt welkom, ze komt achter de toonbank vandaan en maakt een 'praatje'. Je moet wel de Franse taal machtig zijn, maar met handen en voeten en vingers lukt het ook wel. Ze kreeg niet scherp hoeveel koffie besteld was, en je ziet op de foto, Hub zegt 'deux', steekt ook nog eens twee vingers omhoog, en voilà. Ze maakt er wel een spelletje van. Henk gaat een plasje plegen, komt terug en Renee zit op z'n plek, en met een ondeugende twinkeling in d'r ogen frommelt ze m'n beurs en mobiel in het boterhamzakje met bananenschillen en meer klein afval van onze 'lunch'. We komen graag binnenkort weer terug.

We betalen en gaan weer op weg. Pé nestelt zich naast Hub aan de kop. Eerst naar Aubel en vandaar weer via de Ravel 38 tot aan de voederfabriek in Hombourg. Na 95 km en 750 hoogtemeters weer mooi op tijd terug in Elsloo.

De route: https://connect.garmin.com/modern/activity/3195755584

  IMG_0120.jpg  IMG_0124.jpg  Afbeeldingsresultaat voor cafe du centre thimister

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maak een Gratis Website met JouwWeb