Tweedaagse Oisterwijk                                

Op vrijdag morgen na een een aantal stevige regenbuien, vertrokken om half tien 7 mannen en 1 vrouw voor de tweedaagse naar Oisterwijk: Hub, Henk, Pé, Joep, Rien, Tine, Harry en Louwrens.

We waren de brug bij Elsloo nog niet over of we hadden al natte voeten, er stond wel 10 cm water op de brug. We zouden dit weekend nog meer meemaken. Omdat de weg op veel plaatsen nog nat was, kregen we in korte tijd drie lekke banden. Het fenomeen van bandenknecht kwam weer ter sprake (cordo bandenknecht). Bijna reden Hub en Henk nog een ree omver die plotseling de weg overstak. De eerste pauze was in Borkel en Schaft na 80 km. Een gezellig terras, we hebben wel even moeten wachten op onze lunch, maar die mocht er dan wel zijn. De tweede pauze is niet van gekomen, we zijn meteen doorgefietst naar Oisterwijk, naar het hotel. De prijs van het hotel was aan de lage kant, maar we hadden zo’n dorst dat de meeste op het hotelterras aan het witbier zijn gegaan. Toen snapten we, bij het afrekenen, waarom het hotel zo goedkoop was. Het Steenbrugge witbier koste een kleine 20 euro de liter, maar was wel lekker.

Louwrens had een restaurantje gereserveerd in het centrum van Oisterwijk, waar we AH zegeltjes konden inleveren (zo’n 50 euro korting in totaal). Lekker buiten gezeten, en ondanks de dreiging van regen is het gewoon droog gebleven. Na nog een witbiertje in een café in de buurt gingen we terug naar het hotel. De fietsen mochten ’s nacht in de conferentiekamer staan, achter slot en grendel. We hadden een super ontbijt ’s morgens, dat moeten we wel vaststellen, iedereen heeft goed gegeten.  Er werd nog een foto van de groep gemaakt en daarna op terugweg naar Elsloo. We zijn langs de Doodendraad gereden, zie foto’s, nog een lekke bandje gehad, en vervolgens langs de Achelse kluis geflitst, hebben de Malpie vennen doorkruist, een koffiestop in Westerhoven gehad. Bij de tweede stop troffen we Giel Notten die met zijn vrouw aan het fietsen was. Meteen hebben we alle verhalen kunnen vertellen. Los van het fietsen is er geconcludeerd uit de discussie dat de Schwalbe marathon band de beste is voor de gewone fietsen. Het was een gezellig weekend, voor de fietsgegevens zie de garmin printjes hieronder.