Fietsweekje Henk: Mallorca april 2013

Fietsvakantie Mallorca, 6-13 april 2013

 

Voor m'n 60e verjaardag heb ik van Tonny een weekje fietsen cadeau gekregen, bij de welbekende Fred Rompelberg. Het werd een gezellige en sportieve week, voor herhaling vatbaar. Een suggestie voor de tourclub volgend jaar?

Zaterdagmorgen 6 april vertrokken Tonny en ik met Ryanair van Maastricht naar Palma de Mallorca. Vertrek om 09.00 uur, en na een vluchtje van 2 uur arriveren we op Palma, en meteen een weldadig zonnetje, waar we in Nederland zo lang op hebben moeten wachten. De hele week zou het rond de 20 graden zijn. Nog effe wachten op de bus en na een transfer van 15 minuten zijn we rond 12 uur op de plaats van bestemming in hotel Orient in Playa de Palma.

Het uitgaans- en strandleven speelt zich af rond Playa de Palma, langs een kilometerslange boulevard met talloze hotels - winkeltjes - restaurants en bars. Het straatbeeld wordt bepaald door slenterende veelal duitse toeristen, langsflitsende fietsers, proppers die je een bar in proberen te lokken en negers met zonnebrillen en dure nephorloges.

Pas maandag is de eerste fietsdag van Rompelberg, dus de eerste twee daagjes de tourist uithangen. Zaterdagmiddag na het inchecken meteen met de stadbus naar het centrum van Palma en vakantie-slenteren door de vele steegjes en in-en-uit winkeltjes. Zondag nemen we het historische boemeltreintje door de sinaasappelboomgaarden, bergen, tunneltjes naar het havenstadje Soller. Dankbaar voor het mooie zonnetje zakken we neer op een terrasje waar we genieten van een paar glazen wijn en nachos. Na twee dagen fietsen een tussen-rustdag. Op de woensdag hebben we een auto gehuurd om de rest van het eiland en dan vooral het berggebied te verkennen. Via de "snelweg" naar Port d'Alcudia bovenin Mallorca. Aan de haven genoten van de zon en een kopje koffie. Via Polenca de bergweg richting Soller opgezocht ..... schitterend!!! Slingerend op-en-af tussen talloze wielrenners door een adembenemend landschap. Hier moet ik een keertje terugkomen, op de fiets!! Na een tijdje een afslag naar Calobra, nog mooiere weg voor de fietsende medemens, kijk maar eens naar de foto's. Calabro is een klein plaatsje, vroeger aanlagplaats van vissers, nu van talloze reisbussen, fietsers.


 

Fred Rompelberg onderneemt z'n fietsactiviteiten vanuit het Taurushotel, die met een gang is verbonden met het langsgelegen Orient hotel. In de hal van het hotel verwijzen posters naar de "fietsboutique" in de kelder, na enig zoeken in de gangen met trollies met wasgoed, waar de fietsgasten zich kunnen melden en de spullen in ontvangst kunnen nemen (formulier voor fiets, lunchbonnen, een tasje met bidon - petje en shirtje). De fiets is af te halen in de fietskelder aan de andere kant van de weg. Hier hangen een paar honderd fietsen aan de haak, te wachten op een nieuwe gebruiker voor deze week.