Fietsweekje Henk: Mallorca april 2013

Stored text was too long, therefore it got removed.

Maandag, de eerste fietsdag. Gewenningstocht naar Colonia San Jordi (100 km, 530 hm, 27 km/u).

Doel van deze eerste dag is om in de goede nivogroep te geraken. Het was uitzonderlijk druk deze week. Een gekrioel van mensen, allemaal leidzaam afwachten wat er gaat gebeuren. Peter Janssen, de adjudant van Rompelberg, brengt via een megafoon iedereen in beweging: eerst de speedgroep, dan de beginners voor de fungroep, en vervolgens de hobby en tourgroepen groeperen zich rondom een routeleider. De volgende schifting is op de eerste helling, een paar kilometer licht klimmend, eindigend op een kruising waar men kan overstappen naar een meer- of minder snelle groep. Ik kwam in ieder geval de man met de hamer tegen, de gekozen tourgroep ging me iets te snel te berg op. Dus snel overstappen naar een hobbygroep. Een dag eerder hoorde ik van een paar Zeeuwse Rompelberg klanten lovende woorden over Jan Poelmans, die kon ik zo snel niet vinden en ben daarom overgestapt naar de hobbygroep van Steindenaar Thei Jacobs. Deze groep was erg divers kwa nivo en ook erg gezellig. Rond half vier terug bij het hotel, een pilsje, Tonny bellen, douchen - terrasje - dinerbuffet en lekker uitbollen in het hotel. De volgende dag toch maar op zoek naar Poelmans.

Dinsdag: Orient (110 km, 1000 hm, 26,6 km/u)

Vandaag overgestapt naar de fietsgroep van Jan Poelmans. Jan is een voormalige prof en kent Mallorca als z'n binnenzak, en zorgt voor een strak en uitdagend tempo. De anderen in de groep zijn van twee tourclubs uit Bilzen, de Funbikers en de Demertrappers, een fijne groep, aan elkaar gewaagd en met als aanjager ex-prof Erwin Thijs in de gelederen. Deze rit gekenmerkt door de klim naar Orient via de pukkel Col de Honor (540 m), zo'n 5 km klim met een gemiddelde van 5%. De terugweg met vliegende vaart, Erwin Thijs trekt er flink aan. Dit tempo ben ik in dit stadium van het seizoen (nog) niet gewend, flink in de beugel om te kunnen aanklampen. Later hoorde ik dat deze "hobbygroep" kwa tempo niet onderdoet voor de gemiddelde tourgroep. Pauze in Alaro en via omweg retour naar het hotel.

Vrijdag: Randa (110 km, 900 hm, 27,7 km/u)

De laatste dag, naar Randa. Best wel weer lange aanloop van 25 km voordat we via LLuckmayor aan de voet van de Puig de Randa kwamen. Een erg mooie berg, alleenstaand in het landschap, met een klooster op de top. De mooiste en laatste beklimming van de week, stukken van 10 %. Ging best wel lekker, met Frank en Xavier uit Bilzen afwisselend de kop nemend en met hartslag constant > 170 naar omhoog. Daar waren er al drie gearriveerd, de rest volgde vlot daarna. Na van het uitzicht genoten te hebben onder leiding van Jan Poelmans afdalend en verzamelen op parkeerplaats bij een kazerne. Frank hasd panne, trapper was los geraakt, met een inbus de losse schroefjes weer aangedraaid en verder, op zoek naar een plek voor de koffie. In Porreros was alles bezet, door naar Campos ook bezet en een plekje gevonden op de "boulevard" van Sa Rapita. Rond vier uur weer terug bij Taurus voor een laatste pilsje met de groep.

De volgende (zater)dag het vliegtuig terug naar Maastricht, na een fijne vakantie - en fietsweek. Voor herhaling vatbaar. Wel meer de bergen aan de oostkust opzoeken, naar Soler en de Puig Major.

Donderdag: Galileo (95 km, 1200 hm en 24,3 km/u)

Aangekondigd als de koninginnerit. Via een flinke aanloop van zo'n 35 km naar de voet van de bergetappe. Eerst de Col de Grau (470 m), gevolgd door de Col Galileo en ten slotte de Col de sa Creu. Allemaal pukkels van zo'n 400 - 470 m, beklimmingen van ~5 km met gemiddeld 6 %. Deze dag viel wel mee.

Maak jouw eigen website met JouwWeb