Lions Sponsortocht 2021

Tourclub Elsloo, samen met de mannen van de Maasvallei, verzorgen al een paar jaar de fietsende begeleiding van de Lions sponsor toertocht. Dit jaar is de tocht op zondag 10 oktober 2021. Start-pauze en eindpunt bij kasteel Vaalsbroek.
 
Meer info over wat dit betekent voor ons:
  • Organisatie door de Lions club, zij zorgen voor volgauto's, portofoons, motards, mechanikers, prima verzorgde lunch. Wij zorgen voor de fietsende begeleiding.
  • Drie niveaugroepen A-B-C van 30-60 fietsers: A (gem ca. 27 km/u), B (gem ca. 23,5 km/u) en C groep (gem ca. 20 km/u).
  • Elke groep wordt geleid door motards, die zorgen voor de route - ze wijzen de weg, veiligheid, houden verkeer tegen, perfect.
  • Wat doen wij: twee kopmannen die zorgen voor het tempo, twee rijders achteraan die de staart van de groep in de gaten houden. Via portofoons wordt contact gehouden, de leiding ligt bij de volgauto die per portofoon contact heeft met de koprijders, de staartrijders en de motards.
  • Bedoeling is dat we de groep bijeen houden, de kopmannen krijgen via portofoon instructie om te dimmen of te stoppen om de groep weer bijeen te krijgen (bv boven op beklimming, vals plat, pech, achterblijvers).
  • Er wordt per groep gestart, als eerste de snelle A groep, dan volgen met tussenposen de B en C. De eerste 20 km kunnen rijders zich laten afzakken naar de volgende groep.
  • Start- en eindpunt dit jaar is kasteel Vaalsbroek, ook de lunchpauze bij Vaalsbroek.  
  • Huishoudelijk:
    - vervoer naar Vaalsbroek met de auto, afspraken nog maken.
    - in clubtenue voor de herkenbaarheid.
    - Moeten om half 9 in Vaalsbroek zijn. Daar afspraken, instructie portofoons, etc
    - we kunnen rugzakje met handdoek en trui en zo bij op startlocatie achterlaten of in de volgauto
    - uitgebreide lunch op de pauzeplek,
    - rond 16.00 weer terug op de startlokatie, hapje en drankje en afscheidswoord, afsluiting 17.00 uur.

Afstanden dit jaar (2021):

A-groep: totaal 69+54=123 km en 1090+950= 2040 hm

B-groep: totaal 52+50= 102 km en 890+800=1690 hm

C-groep: totaal 38+37= 75 km en 600+570= 1170 hm
 
De links (let op, per 21 juni gewijzigd)

 

De A-routes (A1 voor de pauze, A2 na de pauze)

A-routes.jpg
 
De B-routes
B-routes.jpg
 
De C-routes
C-routes.jpg