28-05-2018: Vette klei tussen de remmen

Een erg warme maandag, 4 man aan de start, Piet C, Ruud, Hub D en Henk. Het blijft droog, dus de propere en glimmende karretjes uit de garage gehaald. Juiste keuze? het zal blijken.

We gaan richting Simpelveld, via het altijd weer knusse achtertuintje van kasteel Terworm. Piet wist nog een mooi doorsteekje naar de Daelsweg, scheelt twee keer drukke weg oversteken. Via de Huls dalen we af naar Simpelveld via de Molsberg, de weg naar Bocholz en direct na viaduct rechtsop achterlangs het gehuchtje Broek en Prickart langsaf de snelweg. En toen vroeg ik aan Piet de weg naar Orsbach. En die kregen we. We steken de weg van Bocholtz naar Avantis over, mooi binnendoor via een ook voor Piet nieuw fietspaadje met grasdoorgroei (voor de liefhebbers, de Preutserweg), kwamen we aan de rand van Bocholtz. Op de hoek een prachtig mooie ouwe carre hoeve, Hoeve Overhuizen (of Oberhauzen), waarin gevestigd de Rabobank Zuid-Oost Limburg.

En toen binnendoor naar Oirsbach, voor de kenners smal fietspad langs de windmolens, echt binnendoor dus, op een punt een ondergelopen weg en kunnen we niet verder, terug, oplopend zijpad in, dit moet lukken. Verderop gaat de weg omlaag en alweer een strook vettige modder en klei van de stortbui van laatste dagen. Piet en Henk op tempo erdoor, Ruud en Hub behoedzaam. Het verschil? Langzaam duurt het langst, de modder zuigt het wiel vast, de klei komt tussen vork en rem, en de fietser valt stil, voetje aan de "grond",  de fiets uit de prut trekken en gangbaar maken. Zie foto's. Via Orsbach en Lemiers naar Partij voor de koffie. Bij vertrek komt Jan C net langs, Piet voelt het al weer kriebelen en sluit aan voor een lusje Camerig. De andere drie linea recta naar huis, Ruud geeft gas om het gemiddelde beetje op te schroeven .... bedankt voor de zere benen. Na 70 kilo, 550 hoogtemeters weer thuis aan de hersteldrank. Wordt poetsen geblazen.

De route: https://connect.garmin.com/modern/activity/2734028328

 

IMG_4424.jpg  IMG_4422.jpg