21-05-2018: Korte lange rit

Een ideale 2e Pinksterdag, schitterend weer, droog, zon aan de hemel, temperatuur die richting de 24 graden gaat en een klein briesje. Een mooie tocht voor de boeg. Op het programma van TCE staat een lange tocht van 129 km met eindbestemming Dolhaine Limbourg (in de buurt van Eupen).

Aan de start 6 deelnemers: Martin, Silvio, dit keer de beide Piet-en, Wil en Frans J. Na enig beraad waar uit blijkt dat sommigen toch graag deze keer rond de klok van 12.30 uur terug willen zijn (familie-verplichtingen) besloten om de lus op het eind eruit te halen. Om het effect van de lange toertocht toch nog de nodige body te geven werd besloten wél een stevig tempo aan te houden.

Met Martin en Silvio op kop richting Withuis met als keerpunt van de route: Messitert, een gehucht voorbij Val Dieu.

Kort rustpunt, dit keer in Aubel. Piet C besluit in Aubel de geplande lus er toch maar even erbij te nemen en vervolgt zijn weg. Onderwerpen van gesprek tijdens de pauze: teveel om op te noemen, o.a. het TCE jubileumjaar, motoren, hoe zwaar de vorige zondagtocht wel was geweest, algenbestrijding, etc.

Onze weg werd in rap tempo vervolgd richting Hombourg, Teuven, Kleine Flap,  Eperheide, Schweiberg naar Wittem. Vervolgens via Valkenburg terug naar Elsloo: op weg naar de laatste hobbel van vandaag: het bekende klimmetje naar Ravensbos. Een jongeman op een gewone fiets fietst voor ons uit. Normaal wordt zo’n fietser in no time gepasseerd. Maar deze keer niet. De jongeman blijft ons voor, ook als wij ons tempo verder opvoeren. Wat doet de jongeman? Hetzelfde!! Dit proces herhaalt zich nogmaals.  Wát we ook doen, hij blijft ons voor!! Daar ga je dan als racefietser! Word je gewoon effe weggezet door een alledaagse 2e Pinksterdag-fietser!!

Of was het een 2e Dumoulin die dit keer aan het trainen was met zijn gewone  ‘door de weekse ‘ fiets ? We zullen het nooit weten, maar we werden op deze wijze wel weer even met beide benen op de grond gezet! We zijn en blijven toch maar  ‘zondagsrijders’. Goed om te weten dat wij het fietsen voor de lol doen en niet om om er prijzen mee te winnen.

Aangekomen bij Ravensbos blijkt Silvio te zijn achtergebleven. Wat blijkt? Vanwege alle extra inspanningen op het laatste klimmetje heeft Silvio een stevige kramp opgelopen in zijn rechterbeen. Met enig massagewerk en na eerst een stukje te hebben gelopen besluit hij, heel rustig, via de kortste weg huiswaarts te fietsen. 

Precies op tijd (12.30 uur) terug in Elsloo. Met dank aan Silvio voor de volgende gegevens: 90 km, 3.16.27 uur onderweg geweest, gemiddeld 27,4 km per uur, 702 hoogtemeters en ook nog eens 3.497 cal. verstookt!

Verder geniet iedere deelnemer van een mooie afsluiting van dit schitterend Pinksterweekend.

 

 

 

Maak een Gratis Website met JouwWeb