29-10-2017: De Smockelaer

Zondagmorgen, zes personen aan de start: Silvio, Piet C, Richard, Martin en de beide Frans-en. Temperatuur aan de maat voor de tijd van het jaar, maar de stevige wind voorspelde extra duw- en trekwerk! Ester liet, even voor vertrek, nog even weten dat haar band lek was en daardoor niet meer op tijd kon aansluiten.

Volgens het TCE routeplan zouden wij richting Eys gaan. En Eys betekent, onder deze weersomstandigheden, extra klimwerk. De mannen hadden er zin in…  dus geen probleem. Via  Beek, Genhout, Terstraten, Nuth, knooppunt Ten Esschen, Terworm, Voerendaal en Kunrade de 1e berg op richting Eyserheide naar Eys. Vanuit Eys de 2e klim naar Wahlwiller en Mechelen, ofwel de achterkant van de Kruisberg. Nog te vroeg voor de koffie dus door naar Epen om tenslotte neer te strijken bij De Smockelaer in Heijenrath, waar het goed toeven is.

Tijdens de koffie gesproken over de plannen om bij slecht weer in de winter, meer de bossen te gaan opzoeken om te mountainbiken. Dit met een gemiddelde van 1x per maand óf als het op zondag echt minder goed weer is voor op de weg. Via de app van groep A moet dan bijtijds geïnformeerd worden over het soort fiets dat het beste gebruikt kan worden. Dit om te zorgen dat iedereen met het zelfde type fiets aan de start staat.  We zullen pas starten met de mountainbike als eenieder zijn stalen cross-ros weer uit de mottenballen heeft gehaald. Na een wat langere pauze dan normaal weer huiswaarts.

De weerberichten klopten aardig. Voorspeld was dat het gaande de dag steeds kouder zou worden. Na eerst binnen lekker opgewarmd te zijn viel de kou buiten dan ook wel erg koud op ons dak/hoofd.  In een stevig tempo richting Gulpen. Ter hoogte van Pesaken stond ons hart van schrik even stil. In de bochtige weg kwam ons, in tegengestelde richting, een quad met zeer hoge snelheid tegemoet. Met veel moeite wist de jonge bestuurder nog net op tijd op zijn eigen weghelft te blijven! Het had niet veel gescheeld of in een fractie van een seconde was TCE 6 fietsers armer geworden. Tip van de dag: blijf op een bochtig traject alert voor tegemoetkomend verkeer en houd goed rechts!! Op weg naar huis bij de afdaling in Sibbe, eveneens een gevaarlijke situatie waarbij een hele colonne Mini’s ons tegemoet kwam in de afdaling. Enkele Mini’s meenden snelheid te kunnen maken door het nemen van de binnenbochten!! Fietsen blijft leuk, maar blijf svp alert op dit soort zaken.

Terug in Elsloo, dit keer met 70 km op de teller, 700 hoogtemeters en een gemiddelde van 24 km.

Maak een Gratis Website met JouwWeb