Kleine Flap

Koud, maar droog met een schraal zonnetje. Aan de start 6 personen: Wil, Silvio, Piet, de beide Frans-en en Jan Coenen uit Stein (meegebracht door Piet C). Jan fietst al jaren en wilde eens zijn geluk komen beproeven bij onze fietsclub! Bij afwezigheid van onze routeleider de ruimte genomen een eigen route te bepalen.

Richting Beek, waar aan het spoor iemand zo “vriendelijk” was geweest de nodige glasscherven op het rijwielpad te deponeren. Gelukkig op tijd door Wil hiervoor gewaarschuwd. Via Beek en Genhout naar Hulsberg om vandaar uit naar Valkenburg te koersen op naar de “nieuwe“ Sibbegrub. Nieuw omdat deze van een compleet nieuw wegdek en andere aanpassingen is voorzien waardoor het, moeizame klauterwerk van voorheen, veranderd is in een mooi klimmetje naar boven. Wij gingen naar boven met een grote groep fietsers met daartussen: Fred Cremers! Fred besloot spontaan zich bij ons aan te sluiten.

Vervolgens richting Gulpen, de Koning van Spanje op richting Heijenrath. Vlak voor Heijenrath besloot Silvio om het even iets rustiger aan te doen en via een doorsteekje rechtstreeks naar Banholt te fietsen. Met zijn 5-en door, richting de Kleine Flap, om in Teuven richting het Rode Bos te koersen. Jan, onze gastrijder, fietste zo hard dat hij zijn nieuwe ketting doortrapte. Al snel had Fred de oorzaak te pakken! Een pinverbinding in de ketting in plaats van een slotje. Gelukkig had Piet een ponsje bij zich en kon de reparatie beginnen. Viel niet mee en de overige fietsers kregen dan ook de boodschap alvast door te fietsen en te wachten in Banholt op onze bekende rustplaats. Gelijktijdig passeerden ons halverwege de berg richting Rode Bos een aantal dames op de fiets. Precies, we wisten niet hoe snel we weer op de fiets moesten springen om samen met de dames verder te koersen. De dames kwamen uit Amsterdam en vonden het fietsen in deze omgeving fantastisch!!. Ons “samenzijn” was van korte duur. Boven op de berg gingen zij naar links en wij naar rechts.

Bij aankomst in Banholt zat Silvio al triomfantelijk achter de dope (Coca Cola). Even daarna arriveerden ook Jan en Piet en toen kon Fred met pen en papier ons precies uitleggen waarom je niet voor een pin maar altijd voor een slotje moet kiezen, wil je een ketting aan elkaar maken zonder dat deze binnen de kortste keren weer breekt... Dit was de tip van de dag! Fred vertelde dat zijn zoon Koen gisteren met de mountainbike gevallen was en wel zó dat zijn fietstochtje naar Mallorca helaas niet kon doorgaan. Echt sneu voor Koen en Francien. Koen beterschap en hopelijk weer snel op de fiets.

Maak een Gratis Website met JouwWeb