20-12-2017: The Dirty Seven

Een "droge" woensdag voorspeld, na alweer natte dagen lokte dit toch 15 leden naar de start. De C groep ging naar Tongerlo, de B groep onder leiding van Hub, met in z'n kielzog Frans P en J, Piet J, Mart, Pe en Henk via een flinke omweg en ook Tongerlo aantikkend naar Aldeneik.

De route via kronkelende B-weggetjes, fietspaden door bossen en plekken die voor enkelen best wel onbekend waren. Misschien kwam dat ook door de omstandigheden. De dag was 'droog', geen regen, dat klopt. Maar de luchtvochtigheid was naar ons gevoel 150%, net geen motregen, maar ertegenaan. Gelukkig had bijna iedereen een spatbord gemonteerd, bij vertrek, of door tijdgebrek gedwongen onder de arm geklemd om bij de kerk alsnog te monteren. En het moet gezegd, een spatbordje werk perfect, de achterkanten waren onwezenlijk smetvrij. Maar een nadeel van een spatbord, de spetters van de band moeten ergens heen, naar achteren logisch, onder het spatbordje door naar de fietser erachter. Dus de voorkanten waren vies, besmeurd, nat en modderig. Het vest, de broek, het gezicht, de bril, de helm. Ligt er ook een beetje aan hoe het spatbord is gericht. De ene heeft een hele-band-omvattend spatbord, de ander horizontaal gericht op de broek en vest van de achteropkomende, de ander uitdagend omhoog wijzend waardoor ook gezicht en helm en bril worden geraakt. Het gevolg? Een gestrekt groepje, enkele meters afstand van de voorganger, maar uiteindelijk toch "The Dirty Seven". Ook opvallend, "alleen op de wereld", we waren negentig km lang de enige recreatieve fietsers op de weg. Recreatief? Ondanks de omstandigheden wel, voor ons gevoel, hadden het niet willen missen, toch?

De pauze was na 50 km in Aldeneik, bij de Sjieven Dorpel. De fietsen gestald op het zonneterras. Een sjieke eetzaal, komen wij binnen in ons natte kloffie. De ober keek een beetje zuinig, maar kon toch koffie, choco en cola scoren. En toen kwam de vraag van Hub, hoe verder. We konden kiezen voor linea recta naar huis, of de drie-landen-tocht afmaken, omweg over Duitsland. We kiezen voor drie landen, dus het was voor ons dus best wel recreatief.

Het recreatieve dirty stuk ging in etappes, de eerste was tot Baakhoven, waar Frans een lekke band scoorde. Eraf ging vlot, erop ging vlot, met CO2 patroon in een mum opgepompt. Wiel erin, en toen ....... was de band weer hoorbaar leeglopend, was het ventiel. Na wisselen geen lekkend ventiel te vinden ..... heeft dit te maken met afkoeling van CO2 en vocht? Na dit oponthoud via Millen en Wehr en Puth weer terug naar af.

Na bijna 90 km, een paar hoogtemeters, en bijna 24 gemiddeld, en dirty weer thuis.

Al met al, de thuisblijvers zijn droog gebleven, maar de fietsers hebben een actieve en gedenkwaardige dag gehad. De route was erg mooi, aan te raden voor ritje met partner.

De route: https://connect.garmin.com/modern/activity/2389120868https://connect.garmin.com/modern/activity/2389120868

Afbeelding uit fotogalerij van de accommodatie

 

 

 

 

 

Maak een Gratis Website met JouwWeb