20-07-2017: Bouwvakkersbenen?

Na een zware rit is het moeilijk de juiste woorden de vinden. Maar om bij het begin te beginnen, vaste kern minus een paar vakantiegangers: de twee Franssen, Piet van Frans, Martin van de Giant, Richard op nieuwe wielen, Wil in training voor Amstenrade-Clerveaux en Henk met bouwvakkersbenen.

Het programma brengt ons vandaag naar de Camerig en Vaalserberg. Om daar te komen twee bobbels, de Sibbegrubbe en de Loorberg. Martin als vanzelf op kop als locomotief, Wil als bewaker vaak op de achtergrond. En de anderen wisselend op kop om de pijn te verdelen. Ook in de beklimmingen pakt ieder z'n eigen tempo. Boven solidair wachten, ging vandaag perfect, bedankt mannen. Krijg wel bewondering voor de bouwvakkers die er ook nog bij fietsen, bij mij valt dat in ieder geval helemaal niet mee, heb eerder het gevoel van beton-benen. Zal nog wel een tijdje zo blijven, meteen leuk excuus voor als het effe niet meezit. Elk nadeel heb z'n voordeel. Na de afdaling Vaalserberg nog een blokje van door Vaals en Schneebergweg, in Lemiers over bruggetje, en daar een lekke tube van Frans J.

Opvallend veel posters in Lemiers om te protesteren tegen de voorgenomen aanleg van een fietsroute over trambaan in Zuid Limburg, zie kaartje beneden.

Op naar pauzeplaats Wittem. Een schedel met horens van een hert aan de muur brengt de tongen los. Sterke en lugubere verhalen van hoe je een heel schaap gaar krijgt voor op tafel. Mooi om te zien op vakantiereis in Marokko, maar bij sommigen keert de maag om bij het aanbod om homp gekookt vlees met klodders vet te nuttigen. Zo ver laten wij het niet komen, en in ouderwets volle vaart terug naar huis.

Een mooie rit die ik bij het schrijven nog in de bouwvakkersbenen voel: 85 km, 950 hm bij 24,5 gemiddeld.

Hier de Garmin route: https://connect.garmin.com/modern/activity/1927635455

 

https://www.detrambaanfietsroute.nl/wp-content/uploads/2017/04/trambaanroute2.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Maak een Gratis Website met JouwWeb