18-10-2017: Seffent net niet

Als je de titel leest denk je misschien, waar zijn ze in godsnaam geweest, of toch niet? Niet dus.

Een drukte van jewelste aan de kerk, na een mistige dagstart, om 10 uur een weldadig zonnetje, misschien wel de laatste echt mooie dag van het jaar? Maar van de B-groep, na een aantal afmeldingen, maar drie man paraat: Sjraar, Ruud en Henk.

Bij ontbreken van onze kapitein Hub de vraag waarheen. Henk komt met de suggestie van een stukje Duitsland, deels stukjes van de zondag route, maar dan zonder slechte weggetjes, maar op een of andere manier via Seffent naar Oirsbach of Lemiers.

De aanloop is naar Ubachsberg, maar dan via Winthagen en Colmont. Dan via de Huls naar de Molsberg die we afgaan, stukje door Zumpelveld, en dan weer omhoog naar Prickart (gehuchtje in een uithoek, daar kom je alleen als je verdwaald bent) en naar Avantis. Geleerd van zondag vermijden we de binnendoorweg naar Horbach, maar volgen we de brede weg dwars door Avantis, langs het gesloten Solland, en grote bedrijfshallen van bv Continental en Doc Morris (een internet apotheek) en bij het bordje Kirchroa rechtsaf de kaarsrechte weg naar Horbach en door naar Richterich. Hier waren we zondag ook, maar ipv rechtsaf op rotonde rechtdoor ri Laurensbach. Onbekend terrein voor routeleider Henk, dus erop af, hopende op een bordje richting Seffent, of Oirsbach, of desnoods Vaals ...., niet dus.Ten lange leste een voetgangster de weg gevraagd naar in ieder geval Nederland, en die wees ons de zelfde weg terug, balen. Zo gezegd zo gedaan, en via via kwamen we door een smal asfaltpaadje door een holle weg in Bocholt terecht. Via Simpelveld en Eijs belanden we in Partij voor de welverdiende koffie. PS de route bij thuiskomst nog eens bekeken ..... wanneer we in Laurensberg nog een paar 100 mtr waren doorgefietst, hadden we rechtsaf naar Oisbach of Seffent gekund, volgende keer beter.

Terug over Reijmerstok, en vanaf Geverik gooit Ruud alle energie eruit en tikt net niet de 49 km/u aan. Na 91 km, 770 hm zijn we weer behouden in Elsloo beland.

Maak een Gratis Website met JouwWeb