16-07-2017: Plombieres, Mores-net-niet

Vakanties, oppas-opa, weekenddienst .... een uitgedunde groep aan de start: natuurlijk de twee Frans'en, Piet en Henk. Vandaag naar het drielandenpunt over de Duitse kant, en een stukje België in, richting Moresnet. Het weer: droog, bewolkt, toch wel fris windje.

De route kun je zien op het plaatje hieronder.

Slecht wegdek is in Nederland een uitzondering eigenlijk. Maar zodra de grens opdoemt, is het wegdek vaak letterlijk "opgelapt", gaten worden met een beetje geluk met een kruiwagen asfalt dicht gemaakt, vaak ook niet, prutswerk. Het resultaat krijgt de naam "rue degradee". En niet alleen in België, ook in Duitsland, ga maar eens vanaf Bocholtz de grens over naar Orsbach. Of ook via Vaalserquartier achterlangs naar het Drielandenpunt, door holle maar ook rotte weggetjes, het bordje "rue degradee" ontbreekt. Is echter ook de charme van dit gebied, vind ik.

Boven aan het Drielandenpunt aangekomen, omlaag naar Gemmenich, waar Henk de weg naar Moresnet in gedachten had, maar rechtdoor ging ri Volkerich en Plombieres. Het werd dus Mores-net-niet. Koffie op het bekende adres in Mechelen, de Neerbeek groep was daar al neergestreken. Onder het genot van de traktatie van Piet (jarig), komt natuurlijk de Tour aan bod. Gister was bij de Avondetappe een gast aan tafel, een rugbyer. Die trapte op zijn slippers zomaar 1600 Watt weg, daar kunnen veel sprinters nog een puntje aan zuigen.

Via de Ingbergracht weer naar huis, na 85 km en ruim 1000 hm.