10-09-2017: Ubach Palenberg

De vaste kern aanwezig; liefst drie Fransen want naast die van T en J was die van P er ook, tevens Martin, Richard, Silvio en Henk. Doel is Ubach Palenberg, in die hoek komen we als zondag groep niet vaak, zwak uitgedrukt.

Iedereen pakt z'n positie in de groep. Frans J en Richard hebben super benen en zijn vaak aan de kop te vinden, de rest probeert uit alle macht te volgen. Martin pakt de laatste positie en houdt een oogje in het zeil. Via Merkelbeek en Jabeek pikken we bij Etzenrade de Rode Beek op. Voor wie de route kent: afwisselend links en rechts de beek en vaak een wegkruising oversteken. En verderop naar Teveren, over de kenmerkende maar wel erg vervelende Duitse "fietspaden en tevens trottoir", een te smalle strook klinkers kort langs lantaarnpalen, oppassen geblazen dus. Hier begint een mooi gedeelte voordat we Kerkrade induiken. Achter Windhausen mooi langs de Worm en door het Naherholungsgebiet van Ubach Palenberg, langs het kasteeltje van Rimburg, natuurlijk wachten bij de spoorovergang, en afdaling door het bos van Wildnis en onder de spoorbrug naar Herzogenrath. Hier pakken we een kort maar erg steil klimmetje naar Rolduc, met de mooie naam Duivels Bos of ook Muur van Rolduc. Op m'n Garmin zag ik de stijging oplopen tot boven de 20%, ook de benen voelden dit aan, moest effe denken aan de klim van de Alto de l'Angliru in de Vuelta. (PS toen ik de klim opzocht op internet viel de max 11% me erg ruw op de maag).

Na een kort bananen stopje bij Rolduc, de minder mooie doorsteek naar de pauzeplaats Gerardushoeve in Trintelen. Onder genot van een lekker zonnetje, in de serre, gepeild naar de belangstelling voor een driedaagse in Luxemburg of Eiffel. Die is er dus niet echt .... seizoen loopt op een eind, de ambitie en benen kalven af, de dagen worden korter maar vooral ... we hebben ons kunnen uitleven in de meerdaagse tochten in de Alpen/Annecy en dichterbij/Vennbahn.

Terug over Ubachsberg -> Klimmen -> Gerieësjbrich -> Nuth -> afleveren Silvio -> afleveren Martin -> na 85 km en toch nog 700 hoogtemeters voor een vlakke rit met 26 km/hr gemiddeld, moe en voldaan weer thuis.

De route met dank aan Frans: https://www.strava.com/activities/1177272896

Maak een Gratis Website met JouwWeb