09-07-2017: Richelle - St Andre

Zondag na het Alpenweekend. De klimgasten zijn goed vertegenwoordigd: de twee onafscheidelijke Fransen, Wil. Piet, Martin, Silvio, Esther en Henk. De Alpengasten voelen zich blijkbaar sterk, spieren op spanning, zelfvertrouwen, de rode bloedlichaampjes staan te springen. Ook Esther is in goeden doen na een uitdagende cyclosportieve vanuit Morzine een paar weken terug.

In plaats van de geplande Vlodrop route dus de heuvels in, maar niet te heftig om de Alpen thuisblijvers te ontzien. Volgende keer moeten we protest aantekenen bij NS als die weer eens hun tijdschema's aanpassen ... steevast moeten we na vertrek voor de gesloten spoorbomen naar Beek wachten! Bij Geverik passeren we onze fietscollega's van DHL, fijn om veel bekenden te begroeten. Achterlangs Maastricht door en via Eijsden naar Visé, klim naar Richelle -> Saint-Remy -> Mortier richting Julemont, en via een "rue degradee" omlaag-omhoog en pats, lekke band van Richard. Piet repareert in een vloek en een zucht, en houdt er een paar zwarte knuisten aan over. Boven aangekomen in het gehucht Saint Andre, de grote weg afdalend naar Withuis voor de koffie.

We waren de eersten, het bord met 'fietsen niet op terras' stond er nog niet, maar als echte galante TCE'ers, zetten we op verzoek braaf de fiets in de rekken. Onderwerp was natuurlijk het Alpen weekend, wat dat doet met de conditie, maar vooral wat regen, miezer, mist en afkoeling met je doet. Maar toch met voldoening teruggekeken. 

Terug linea recta, maar niet voor Piet dia de Voerstreek er nog aanknoopt, en voor Wil die extra km'ers maakt voor Amstenrade-Ettelbruck. De benen van de niet-Alpen-gangers beginnen pijn te doen. Bij het uitstapje vanuit Meerssen naar Waterval besluiten Silvio en Richard wijselijk vlak rechtdoor te gaan, Henk gaat in Waterval door het ijs. 

Precies om half een, na 85 km en 670 hm weer op thuisbasis Elsloo.

De route: https://connect.garmin.com/modern/activity/1844329322