05-07-2017: Herstelrit na Alpenweekend

Het 1e wekelijkse fietstochtje na de 3 daagse Alpentocht in Frankrijk. Aan de start, René, en de beide Frans-en. De overige deelnemers aan de tourtocht in Frankrijk moesten wellicht nog even bijkomen van alle inspanningen, of hadden andere verplichtingen. Voor het verslag over de Alpen, zie onze TCE site.

Een opmerking van een van de deelnemers tijdens deze tourtocht wil ik de lezer niet onthouden: zegt de ene fietser tegen de andere tijdens het berg-op fietsen: zodra ik ga staan, zit ik met een probleem. Een doordenkertje!

René, had ook een inspanning geleverd waar onze Alpentocht een beetje bij verbleekt. Hij had, samen met fietsmaatje Dennis en 250 andere deelnemers zich gewaagd aan The Ride, een tocht van Italië naar Valkenburg. Concreet: van de Stelvio (Dolomieten) naar de Cauberg in Limburg. Een 8 daagse tourtocht van gemiddeld 160 km per dag, keurig verzorgd, maar wel pittig. Maar voor René, lijkt geen berg te hoog of te lang.

CHAPEAU !!

Even terug naar ons ritje van vandaag. Vanuit Elsloo de Maaslandroute gevolgd (via Oud Geulle, “onderlangs” naar Maastricht toe). Door Maastricht naar Amby en vervolgens richting Gulpen. De Koning van Spanje op, door naar de Kleine Flap in Teuven en een kort maar stijl klimmetje naar De Planck. Via Kwinten richting St. Maartensvoeren en Mesch naar Meerssen, Bunde en via de Maasroute weer terug naar Elsloo. Nu zou je denken, met de buitenlandse kilometers  qua hoogte en lengte in de benen valt dit dit tochtje wel reuze mee zo, maar de heuveltjes in ons mooie Limburg zijn er toch niet lager door geworden. Kan ook zijn dat onze benen weer even moeten wennen aan de normale, gebruikelijk belasting. Nog even de concrete cijfers: een aardig gemiddelde  van 26,7 km per uur, 76 km gereden en 546 hoogtemeters weggetrapt.