04-08-2021: Ubach Palenberg toeristisch

Een drukte van belang bij de kerk, naast de 7 van de B groep ook 12 fietsers van de C groep, een geweldige opkomst. De C trekt naar Hoeselt, en Hub brengt ons naar Ubach Palenberg. Die ons zijn: Hub, Joep, Har, Ger, Fred, Sjraar en Henk.

Voor degenen die een erg mooie route willen doen, deze is top.

De aanloop gaat via Sweikhuizen achterlangs, binnendoor, rechts en linksom, op en af, en toen zaten we via Jabeek in Etzenrade. Voor de kenners: onderweg een paar akkers waar het tarwe wel op een aparte manier geoogst is, de halmen nog fier overeind staan maar de aren waren eraf, met een zogenaamde arenstripper, dit om het leefgebied van de korenwolf te sparen. De deur naar Duitsland staat ver open, langs de Rode Beek - dan weer van de linker dan weer de rechteroever - naar Panneschopp en Teveren en Windhausen. De koffie doen we in Ubach op een fijn terras. Bij het stallen van de fietsen vraagt iemand of we een politiepatrouille gezien hebben, blijkbaar wordt gecontroleerd op corona vaccinatie of testen, kost geld. We vertrekken en passeren in de winkelstraat een brommertje ..... maar toen komt ons een politieauto tegemoet, en het raam gaat omlaag, we houden ons hart vast .... maar de agent had het op de brommerrijder voorzien .... die kreeg met een grimas te verstaan dat ie zich moest schamen om zich door een paar fietsers te laten passeren. Leuk.

De terugweg kan ik niet terughalen, Hub trekt alle registers open, hij rijgt alle mooie weggetjes, hellingen, holle wegen aaneen, een toeristisch hoogstandje. Het narijden waard. 

Na 85 kilo- en ruim 600 hoogtemeters arriveren we weer in Elsloo. Een schitterende route,

De route: https://connect.garmin.com/modern/activity/7244442296

 

Filmpje van onderweg: https://youtu.be/g8Kl-57X55M

   IMG_6347.jpg  IMG_6349.jpg    

 

 

 

  

 

 

 

 

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb