Teuven zomertijd

Zomertijd, iedereen toch mooi op tijd, wat frisjes maar dat zal snel overgaan. Mooie opkomst: Frans 1 en 2, Martin, Silvio, Piet, Rene, Richard, Wil, Piet, gastrijdster Esther en Henk. Esther en Wil waren gister al met de B-groep mee geweest, voor Rene was dit een compensatiedagje na een forse training gisteren.

We gaan naar Teuven via Ulvend. Met de wind lekker in de rug schiet het goed op tot Gronsveld. De eerste serieuze klim is naar Eckelrade, sommigen moeten diep in de buidel tasten, het begintempo te hoog geweest? De vaart is er daarna een beetje uit. Niet bij Esther, die gaat met de besten mee omhoog, geeft geen krimp, sommige mannen denken al aan een extra training door de week. We besluiten om het ommetje Maartensvoeren met klim naar de Planck te schrappen, via kleine omweg door naar Teuven, Cafe Modern, voor de koffie.

In België kun je een touwtje uit de brievenbus laten hangen, maar nemen het zekere voor het onzekere, kabelslotjes komen tevoorschijn. We schuiven de tafels aaneen en nemen bezit van de gelagkamer. Gezellige babbel, de Lions sponsortocht van Silvio, kruisbanden en buitenbanden vervangen. De kastelein kijkt een beetje sip als we het bij een kopje koffie laten.

Terug via Beutenaken en de Ingbergracht (Rene en Piet slaan eerder af voor een extra lusje) een lekker lopende klim met een paar steilere stukjes waar we op de tanden bijten. Mooi op tijd, half een weer in Elsloo, na bijna 70 km, 750 hm en ruim 25 gemiddeld. Tot volgende week.

Maak een Gratis Website met JouwWeb