Spelen met de wind

Na een kleddernatte zaterdag een voorspeld droge dag met kans op lokale bui. Vier mannenbroeders aan de start, M, F, W en H. Forse wind uit het zuid-westen. De geplande tocht naar Odilienberg ingeruild voor eentje met eerst met de wind op de neus, zuidwaards dus, en wel langs de Maas af. En waaien doet het, pal op de neus, zwoegen en duwen, er wordt onderweg weinig gebabbeld, de woorden waaien weg. Al snel begint het te druppelen, regenjasje? effe afwachten, en geduld wordt beloond, het wordt droog. Al een tijdje niet hier geweest, nieuwe brug en stuw/keersluis bij Borgharen.

We komen door Maastricht, de Servaesbrug laten we rechts liggen en het Gouvernement links, en via Eijsden en Geertruid naar Banholt voor de koffie.

Wil trakteert ruimhartig vanwege weer een jaartje erbij. We sloegen aan het fantaseren hoe oud onze generatie zal worden, zou een regelmatige TCE-fietser de 100 halen? Het bruggetje naar wie en hoe dan ons AOW en pensioen betaald gaat worden, heeft de regering gelijk dat de pensioenleeftijd omlaag MOET? Er zijn misschien ook andere (nep)waarheden. Terug met de wind in de rug, soms zelfs met een zonnetje, vandaag ruim 60 kilo en 500 hoogte meters.