Het was weer eens ouderwets gezellig aan de kerk vanmorgen. Niet echt koud en het was droog. Liefst 7 enthousiaste fietsers stonden te popelen om hun conditie te gaan opschroeven. De meesten, op Martin na, willen hun “winterconditie“ van zich afschudden en zich klaar maken om menig bergje met 2 vingers in de neus te kunnen beklimmen.

Maar hier zal toch nog even serieus voor geoefend moeten worden. En Martin.. die fietst voorlopig gewoon zijn tempo op een oud mountainbike-je en de rest hoopt maar dat ze kunnen volgen! Hopelijk kijkt hij wel af en toe eens om, om te kijken of de rest nog te zien is.

Wie was aan de start? Martin, Silvio, Richard, Wil, Piet C en de beide Frans-en. Piet C heeft zich inmiddels aangemeld als nieuw lid zo liet hij desgevraagd weten tijdens de pauze. Mooi zo! Frans J. mocht deze keer als routeleider fungeren en koos voor een rondje Ulvent via ‘s-Gravenvoeren. Via Geulle, Bunde, Meerssen, Amby, Gronsveld richting Mesch. Op diverse plaatsen was men al volop bezig met de carnavals-voorbereidingen. In St. Maartensvoeren de enige serieuze klim van de dag. Viel niet mee, maar Silvio scoorde boven verwachting goed en ging met de snelste mannen mee naar boven. Piet C, onze nieuwe “aanwinst”, klimt met 73 jaren op de teller, als een echte klimgeit. Echt petje af voor deze Piet. In Banholt ons stamcafé opgezocht. Deze keer zat het stamcafé afgeladen vol met, ja..  je raadt het al.... allemaal fietsers!

Thema’s van vandaag. Een gloednieuwe fietsbaan die in buurt van Sabic gebouwd gaat worden. Wat het precies gaat worden weten we nog niet, maar wél dat het een compleet nieuw concept wordt. Wellicht dat een volgende keer meer nieuws hierover te melden is. Maar wel iets waar het hart van een racefietser sneller van gaat kloppen. Minder leuk nieuws:  gasten op scooters die het op je racekarretje gemunt hebben. Piet vertelde dat deze scooter-specialisten het presteren om binnen enkele seconden je fiets met slot en al (als die tenminste niet aan een paal of andere fiets is vastgemaakt) weten op tillen en mee  te nemen. Ongezien verdwijnen de laatste tijd zo heel wat fietsen. In het beste geval heb je nog net het nakijken. Dus tip van de dag. Als je fiets je lief is, sluit je racefiets af en maak hem ergens aan vast.

Na deze tips via de vaste route terug naar Elsloo met 63 km op de teller. Deze keer 450 hoogtemeters en een gemiddelde snelheid van dik 24 km per uur.

Maak een Gratis Website met JouwWeb