Kom in actie als je een schaap op de rug ziet liggen!

16 januari alweer, gehinderd door sneeuw en gladheid en regen voor de eerste keer op de fiets dit jaar.  Maar vandaag belooft het zonnig maar koud te worden, net boven vriespunt.  Maar helaas, de zon liet het afweten. Aan de start Hub, Ruud, Mart, Lei en Henk.

Maasbracht wordt het doel vandaag, met een lusje om Ohé en Laak en Stevensweert heen. Wel een lange lus, steeds grindgaten, de Maas, haven aan onze linkerzijde. Bij Stevensweert gaan we achterlangs de vestingwerken, mooi, nog nooit geweest.  De route zie je op het Garmin plaatje.

Pauze in café Het Wiel in Maasbracht, aan de havenkant. Gezellige drukte, en dat op een maandagmorgen. En bij de koffie een glaasje likeur/slagroom. Jarige Hub trakteert, de glaasjes likeur worden geklonken. En maar liefst 70 jaar op de teller, maar er zit voor ons gevoel geen sleet op, hopen nog lang te kunnen genieten van onze navigator en locomotief van ons fietsgroepje. Wintertijd gaat samen met warmtebesparing, technische praat vandaag, de voors en tegens van spouwmuur isolatie, het dak vanuit de binnenkant of de buitenkant, dan dan ook meteen de pannen vervangen? We kwamen er niet uit, rekenen af en gaan via Montfort en Susteren weer huiswaarts. Onderweg nog een vreemd gezicht, een schaap op de rug met de benen gestrekt in de lucht. Is blijkbaar een bekend risico voor hoogdrachtige en topzware en vol in de wil zittende schapen. Voor ons is het al moeilijk om overeind te komen, laat staan voor een schaap in die conditie. Gelukkig konden we de boer waarschuwen.  Klik op de link voor tips hoe te handelen in zo'n situatie!! waar we na 75 kilometers aantikken.

Tot woensdag, tenminste als het weer  meezit, hou de groepsapp in de gaten.