Rondje Voerstreek

Silvio was graag van de partij geweest, maar de griep hield hem deze keer weer eens tegen. Het weer was grauw met regen in de lucht en nodigde ook niet echt uit om vroeg uit de veren te gaan.

Maar toch 5 bikers aan de start. Martin, de beide Frans-en én deze keer was Richard ook van de partij met vol goede voornemens om dit jaar meer dan vorig jaar te fietsen als het werk dit toelaat. En onze gastrijder Piet C voorzien van rugzak om aansluitend verder te gaan fitnessen. En dat op een leeftijd van 73 jaar! Petje af.

Richting Aubel deze keer. Via de brug van Elsloo “onderlangs” naar Geulle aan de Maas, met de bedoeling om via Itteren en Borgharen richting Maastricht te koersen. Maar de Brug naar Itteren was afgesloten. Waarschijnlijk hebben ze lucht gekregen dat Frans T. 2 weken geleden voluit in de bocht bij de brug van Itteren onderuit is gegaan en dat zij nu bezig waren met herstel- en verbeterwerk.

Dus omgedraaid en via Bunde-Weurt richting Amby en zo naar Eijsden-Withuis gekoerst. In het eerste Belgische plaatsje na Withuis, Berneau, onder de oude spoorbrug door en daarna links over de nog steeds erbarmelijke weg richting  Warsage. In het dorp rechtdoor een vrij lange heuvel op richting Aubel. De tijd een beetje in de gaten houdend, zijn wij boven op de heuvel aangekomen weer via een andere mooie afdaling van La Heydt via Gravenvoeren weer richting Mesh gekoerst om vervolgens in Hoeve Laathof van de koffie te genieten. Hét onderwerp: wie gaat waar mee naar toe? We hebben het over de 3 meerdaagse tochten van TCE dit jaar. Uitkomst: het blijft nog even gissen.

Terug naar Elsloo, dit keer via Ulestraten.

Een stevige 400 hoogtemeters, ongeveer 60 km op de teller en een snelheid van rond de 25km per uur.

Mooi tochtje zo vroeg in het jaar.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maak een Gratis Website met JouwWeb