De thuisblijvers zijn niet nat geworden

Volgens de weergoden blijft het tot een uur of drie droog, althans in Guttecoven zegt Ben, andere plaatsen eigen risico. Dus niet te ver weg, en vertrekken met tegenwind. De Hub groep (met Chris, Lei, Mart en Henk)  gaat naar Ubach Palenberg en de Ben groep (met Wim, George en Jan) richting  België.

Hub en Chris kruipen op kop, is ook logisch want ze zijn de grootsten onder ons, vangen het meeste wind, en de rest is dit goed. Zoals gezegd is het doel Ubach Palenberg. Nu eens niet langs de rode beek. We rijden vandaag eerst via Merkelbeek naar Schinveld, duiken de fietspaden van het Schutterspark in waar Broenssemer Hub goed thuis is, zien regelmatig bordjes met het blote voetenpad. Het park uitkomend via een kort pittig klimmetje, kruisen we langs de nieuwe randweg-in-aanleg, mijnsteenbergen die hiervoor deels zijn afgegraven, een paar troosteloze industrieterreinen, volgen een tijdje de grens naar Gilrath, gaan we om de Awacs vliegbasis heen, passeren Grothenbusch en Panneschop en als  laatste Windhagen voordat we onze pauzeplaats in Ubach P opzoeken, bij bakkerij Plum.

Langs een schuin oplopende straat, zie dan je fiets maar eens te parkeren. Is binnen best wel chique, mooie stoelen met stoffen bekleding, we zijn echter welkom, ook de eigen boterham nuttigen is geen probleem. Aanrader. Gespreksstof genoeg: natuurlijk Trump, de polonaise als de allerleukste dans, dat het soms link kan zijn om een link te openen, en nog veel meer.

Bij vertrek vielen de eerste druppels, rond een uur of een. Dus de kortste weg naar huis, via Rimburg, Landgraaf en Schinveld,  waarna we na bijna 80 km weer in Elsloo aantikken. Voldaan maar ook zeikenat. De thuisblijvers hebben een mooie rit gemist, maar zijn wel droog gebleven. Tot maandag .... als het weer meezit.

 

Afbeeldingsresultaat voor konditorei plum übach

https://prretje.files.wordpress.com/2010/03/polonaise.jpg  Afbeeldingsresultaat voor polonaise dansen