Zonne - en Muizenberg

Wat een weertje, genieten, met 10 fietsers aan de start: Frans, Frans, Martin, Wil, Silvio, Harrie, Richard, Esther, Piet en Henk. De Zonnenberg op het program. Nog wat gepruts aan de remmen van Harrie, bewonderende blikken op de "nieuwe" B-fiets van Wil, fijn dat gastrijdster Esther weer van de partij is, Frans was eens een half uur te vroeg, toch nog lange broeken en mouwen ..... maar daar komt Martin. Doodleuk met korte mouw en broek, z'n ouwe Giant en bandjes voor de veldweg. 

We gaan de standaard aanlooproute naar Withuis, pakken Moelingen, en over de Maasbrug via een dubbele lus het fietspad langs de Maas op tempo noordwaards. Van het vernieuwde Ternaaien naar het rommelige Petit Lanaye is een groot contrast. Silvio is vandaag in een baldadige bui en pakt net voor de ENCI een schijnbaar stukje doodlopend fietspad, en komt er met een brede grijns weer ongeschonden uit. Op het voormalige verpakkingsgebouw van de ENCI staat met grote letters AINSI ...... ??? Opgezocht natuurlijk, het is omgebouwd tot een soort bedrijfsverzamelgebouw, is nu een dependance van het Vrijthoftheater, er worden hier ook voorstellingen gegeven, kijk maar op de link. Verderdoor scherp links omhoog de Zonnebergweg op, bij Andre Rieu langsop, en dan de korte steile klim naar de kop van de St Pietersberg. We worden hier verrast op een nieuw uitkijk platform, steekt een eind de groeve in en biedt een grandioos uitzicht. Een paar wagen het erop om er met de fiets op te gaan terwijl de rest toekijkt, hoogtevrees?, zie foto's. Een bezoekje waard, binnenkort kun je via een trap afdalen in de groeve.

In een mum zitten we bij Willie in Kanne op het zonnige terras. Naast gekeuvel over onzinnige zaken ook een paar mededelingen:

vanaf woensdag weer de avondritten, aanvang half zes, start bij de kerk. Voor de liefhebbers een extra fietsmoment op vrijdagmorgen, van 09.00 tot 12.00 uur zonder pauze.

Terug via de Muizenberg en met een onstuimige Richard achter-op-voor de kop op tempo langs het kanaal af naar Maasmechelen waar er al een file staat voor de halfvastenstoet. Blijft een vreemd gezicht, een paar (Steinse?) praalwagens die met 80 km/uur over de snelweg zoeven. De een na de ander verlaat de groep, om half een weer terug op het honk na 73 km en bijna 27 gemiddeld. 

IMG_0850-1.jpg  IMG_0855.jpg

IMG_0853.jpg  IMG_0854.jpg