Zondag 29-05-2016: Banholt

Rond 12 uur wordt regen voorspeld, volgende week is het al niet beter. Deze kans op nog een droog ritje grijpen Silvio, Frans J, Piet J, Wil en broer en nu Groninger Joep, en Henk. Joep wil na al dat vlakke gedoe in het noorden graag wat hellingen meepikken, de broers op tijd thuis zijn, en ook nog onzekerheid van het weer, we houden het in de buurt dus.

Naar Schimmert en de Kleverberg af, voor viaduct rechts omhoog en terug naar V'burg om de Daalhemmer mee te pikken. Op souplesse bovenlangs naar Bemelen en omlaag, achter de kerk links-links-links achter groeve 't Rooth door mooi dalletje omhoog. Uit de groep kwam de suggestie om Joep ook nog te trakteren op onze traditionele pauze-koffie, en dat werd dus 't Voshoes - Banholt.

Om 5-voor tien stond de cafedeur al open, maar bordje nog op 'gesloten'. Effe twijfel maar we stappen naar binnen, zwaaien naar de kastelein die nog gebogen zat achter de laptop en stapel administratie. Frans draait het bordje op 'open' en we nestelen ons aan tafel. Gebabbel over Groningen en laten onze fantasie de vrije loop toen de poetshulp(en) ter sprake kwam(en). Wil en Joep nemen afscheid, de eerste regendruppels vallen, en we bestellen dus nog maar een tweede kopje, gezellig. Het traditionele plastic zakje wordt gevuld met bananenschillen en afval. Inmiddels weer droog en dat zal het blijven. Terug over Reijmerstok, Gulpen, met beheerst tempo de Ingbergracht op en via V'burg (waar we Thei S nog oppikken) retour. Na 73 km, 640 hm en 25,7 gemiddeld weer op tijd voor de soep terug in Elsloo.

 

 

Maak een Gratis Website met JouwWeb