Bernardushoeve

Maandag 28 november. De eerste echte winterdag, de velden zijn wit, zout op de fietspaden, rond vriespunt bij de start om 10 uur, maar wel een lekker zonnetje. Een select groepje van drie man die de kou gaan trotseren: Chris, Ruud en Henk. Routeleider Hub is er nog niet, effe wachten vergeefs, lekke band? we besluiten hem tegemoet te fietsen, maar geen Hub te bekennen. Tijdens de pauze zien we een appje van Hub, geveld door een lekke band en een onwillige fietsepomp, maar wel goed thuisgekomen.

Waarheen? Oostwaarts, met de neus in de koude wind, maar draaglijk door het zonnetje, naar Terborg - Schinnen - Thull bovenlangs - het fraaie Terschuren - fietspad tegenover kasteel Hoensbroek richting Nuth - golfspeelplaats Voerendaal - en via smalle fietspad naar de tuin van Terworm. Door Benzenrade, langs eetcafe 't Koffiehuuske waar Ruud de geur herkende van balkenbrij en het recept van de Limburgse bloedversie. Verder gaat de reis omhoog over de Kleekampsweg naar de Vroedvrouwenschool met de hoge flat ernaast. We hebben zin in koffie, afdalen over de Zandweg, onderaan rechts de Imstenraderweg langs, over de snelweg links en via rondje Molsberg en de Huls naar de Bernardushoeve.

Vanuit de serre een machtig uitzicht, lekker warm door de twee heteluchtkanonnen. Wat maakt onze Max een goede coureur? ook hier staan de beste stuurlui aan de wal. Wandelen over geitenpaadjes, dagelijks oefenen om de borstkas en biceps en triceps en nog veel meer in conditie te houden, de rest ben ik vergeten.

We gaan terug via Simpelveld, OverEijs, de steeds steiler wordende Kelderweg, omlaag naar Nijswiller, en in grote stappen via Ingbergracht en Kleverberg weer naar Elsloo, waar we na 86 kilo en 755 hoogtemeters arriveren.

Maak een Gratis Website met JouwWeb