28-08-2016: Fietsen bij een hittegolf

Zondagmorgen, 4 TCE-leden en 1 gastrijder aan de start: Martin, Piet J, Frans T, Frans J en gastrijder Huub.

Het belooft weer een hete dag te worden. Inmiddels zijn wij  gewend aan temperaturen van meer dan 30 graden. Achenerwald staat op het programma, maar bij afwezigheid van onze “gids” Henk en het feit dat enkele deelnemers voor 12.00 uur thuis willen zijn, werd gekozen voor een rondje Kleine Flap.  

Via Geulle, deze keer de Slingerberg af,  naar Meerssen/Weurt naar Amby om daar het 1e klimmetje richting Berg te pakken. Na Berg en Terblijt, bergaf richting Maastricht . Vóór Maastricht  linksaf om vervolgens via Bemelen de Bemelerberg op te gaan. Vóór Maastricht nog de damesfietsgroep van Francine tegengekomen. Een beduidend grotere groep  dan de onze deze keer!

Windstil en met de zon in de rug richting Cadier en Keer, Honthem en Reijmerstok waar Frans T en Martin afscheid namen.  Verder richting Hoogcruts naar Slenaken om via de Loorberg naar de Kleine Flap te fietsen. Dát  ging niet door. Vóór de afdaling van de Kleine Flap was de weg afgezet vanwege een rally van old-timers en klassieke rally-auto’s die daar de omgeving onveilig maakten met Teuven als startplaats. De fietsen omgedraaid en omlaag op weg naar Epen om daar, via een van de vele land- en omwegen, tóch te proberen de “achterkant” van Teuven te bereiken. Via Epen, waarbij wij Sippenaken links lieten liggen, geprobeerd een doorsteek te maken. Via een niet eerder gereden steile helling strandden wij tenslotte boven op een heuvel met ‘n schitterend uitzicht waar we in de luwte even op adem konden komen voordat wij weer terug fietsten richting bewoonde wereld.

Op weg naar een pauzeplek die we vonden in Mechelen, waar we de keuze hadden uit meer dan 20 scooters om weer huiswaarts  te keren als alternatief voor de fiets.

Via Mechelen, Wittem in een straf tempo naar Valkenburg en via de gebruikelijke route terug naar Elsloo. Een mooi tochtje, met ca. 80 km op de teller, 632 hoogtemeters en een gemiddelde snelheid van rond de 25 km. En wat de warmte betreft; zolang je blijft fietsen en vooral blijft drinken gaat het prima.