28-03-2016: Spelen met de wind

Het belooft een winderig en nat paasweekend te worden. De weerman van het journaal jaagde al schrik aan, helemaal voorbereid op een uurtje spinnen. Maar vanmorgen een paar hoopvolle apps, zou droog blijven en laten we het er maar op wagen. Met vier een kwartet: Frans, Frans, Piet en Henk.

Het geplande Ulvend hebben we links laten liggen, kort rondje, Banholt als pleisterplaats. Onderweg weinig praatjes, de wind waaide alle woorden weg. En die wind kwam ook nog eens van alle kanten, wisselvallig en onberekenbaar, en hard, en tot aan het meest zuidelijke puntje tegen. De snelheid werd aangepast aan de omstandigheden, om beurten op kop. Het was best te doen, geen gevaarlijke situaties, wel veel takken op de weg, maar met hand- en geluid signalen hebben we alle obstakels omzeild. De wind zat vooral Frans van Piet van J niet mee. Hij bleef wat achter, slappe benen?, neen, slappe band!, de wind was er uit aan het lopen. In de beschutting van een windscherm met gezwinde spoed de band aangepakt. Leerpunten: controleer je reserve binnenband op lek-dichtheid, en anti-lek lint is geen garantie. Linea recta naar Banholt, nu met de wind in de rug, een verademing. De nieuwe helm van Frans met MIPS nog eens bekeken en gedemonstreerd, een goeie investering als je toch aan vervanging toe bent. Kijk in de mail die gister gestuurd is. De andere Frans moest voor 12 uur thuis wezen, en daarom na een kopje troost weer retour en mooi binnen de limiet weer thuis, na zo'n 55 km's. Geen drup regen, de thuisblijvers hebben en hadden ongelijk.

PS: ging weer eens goed, na de klim van de Kleverberg, overgestoken naar  Groot Haasdal, en in de eerste blinde bocht naar rechts, blind door de grote conifeer-heg, bijna in aanvaring met een moeder-met-wandelwagen. Is dus niet verkeerd om een blinde bocht wat ruimer te nemen en alert op wandelaars. Iedereen kan wel een paar blinde bochten voor de geest halen, let daar dus op!

Maak een Gratis Website met JouwWeb