26-09-2016: Ubach-Palenberg via Brunssum en Eygelshoven

Maandag, nog steeds mooi nazomerweer, misschien de laatste week? In ieder geval ongewoon druk aan de start. Ook de Ben groep is paraat, misschien zijn er afspraken gemaakt tijdens de familiedag gisteren. De heuveltjes groep: Hub, Ruud, Chris, Lei en Henk. De vlakke groep: Ben, Toos, Theo en Jo. We volgen de heuveltjes mannen, die gaan naar Ubach Palenberg, via een verrassende route.

Hub staat aan het roer, en brengt ons via het venijnige Sweikhuizen via-via naar Schinveld. En een nieuwe weg, een lus rechtsom Bingelrade heen, een juweeltje, alleen jammer dat het laatste stukje Boschweg voor Merkelbeek is onverhard. Was de asfalt op? de rekening niet betaald? slordige ambtenaar? vergeetachtige wegenbouwer? In Schinveld duiken we het Schutterspark in, paradijs voor wandelaars en opa's met kleinkinderen. Belanden via Niederbusch, Panneschop en Windhausen op het bekende vlonder-terrasje in Ubach Palenberg. In de schaduw nog, maar als wonder draait de zon om het hoekje en zitten we vol in het zonnetje. Ik bestel een koffie, ze vraagt een kleine of een grote, maar kies tot haar schijnbare verassing een Kännchen Kaffee, had ze niet verwacht van die rare Hollanders? En is helemaal verbluft toen de anderen ook volgden. Gezellige babbel, blijft onder ons.

Voor de terugweg wil Hub weer eens wat anders proberen. Richting kasteeltje van Rimburg, maar niet links erlangs, maar rechtdoor, het dorpje in, de weg over en de Scherpenseelmolenweg in en omhoog, op het plateau zien we de karakteristieke watertoren van Rimburg (vanaf de kop mooi uitzicht en met brasserie). De rest van de route, wij zijn het spoor bijster ........ door de oostelijke mijnstreek, de bordjes Eygelshoven, Landgraaf, Brunssumse Hei, Kakert (willekeurige volgorde), en uiteindelijk in Hoensbroek voor bijna iedereen weer op bekend terrein.

Schitterende route, 85 kilo en ruim 700 hoogtemeters.

IMG_3168.jpg  IMG_3169.jpg

Afbeeldingsresultaat voor watertoren rimburg