26-06-2016: Ubach Palenberg op zondag

Ubach Palenberg staat voor eerste keer op het zondagprogramma, als vlakke rit. Ideaal als voorbereiding op de GG, de hele Gg ploeg aan de start met een paar aanjagers: Martin, de twee Fransen, Wil, Chris, Henk en als aanjagers Silvio en gastrijder Hub. Droog maar bewolkt, en best ook wel fris, dus mouwstukken. De heer is met ons, de voorspelling is dat we het tot de middag droog houden.

Als leidraad gebruiken we een route die al eens door Hub is gedaan, met dank aan de Garmin. Het is een erg mooie route, rustiek, voor herhaling vatbaar.

De aanloop is over Neerbeek en Schinnen, en je kunt er op wachten, meteen commentaar van een meefietsende inwoner van Schinnen. We passeren ook  De Auw Pastorie bij de Haamert, het schiet aardig op en ziet utinodigend uit, misschien pauzeplaats voor een fietstochtje of wandeling? Via Doenrade en Jabeek belanden we in het rustieke Etzenrade, waar we de Rode Beek opzoeken en blijven volgen tot Gilrath, waar we naar zuidelijke richting afbuigen. We komen door Teveren en voorbij Windhausen in Zweibruggen rechtsaf fietspad op langs de Wurm en verderop langs een spoorbaan (Aken-Kassel) langs Ubach Palenberg naar bij kasteeltje Rimburg. Over spoorwegovergang, door een bos  waar verderop de weg was afgezet. Na enige aarzeling besluiten we ons er niks van aan te trekken, erlangs en achter een bocht zien we een eenzaam persoon met grote bezem in de weer om de weg vrij te poetsen van bladeren, takken en grind. Werkverschaffing? Iemand van IVN? Met een groet passeren we en gaan verderop rechtsaf, door bosgebied de berg af door het gehucht Wildniss, onder het spoor door, de kom uit en via fel klimmetje (de Berenbosweg) komen we op een plateau waar we nog net het torentje van abdij Rolduc.Volgende doel is een pauzeplaats, snel door Kerkrade, langs schacht Nuland, bouwplaatsen van de Rondweg, bedrijventerrein de Gracht en via de Huls rijden we tegen elven het binnenplaatsje op van de Bernardushoeve in Trintelen.

Nog wat afspraken over de Grossglockner, Chris vertelt over Kos, water in kelders en nog veel meer in korte tijd. Retour over Craubeek en Weustenrade. Achtereenvolgens nemen we afscheid van Silvio in Schinnen, Wil en Chris in Spaubeek (waar het voorzichtig begint te regenen) en Martin in Neerbeek. Ruim op tijd weer in Elsloo, na 83 km, 620 hoogte en 25,7 km/uur.

Woensdag is er geen avondrit, inpakken voor de heenreis naar Oostenrijk.

Maak een Gratis Website met JouwWeb