24-04-2016: Banholt, sneeuw en zon

April doet wat hij wil, is het gezegde. Van een zomerse zaterdag naar een winterse zondag. Met z’n zessen aan de start: Wil, Martin, René, Silvio en de beide Frans-en. De voorspellingen waren niet al te best. Maar vaak genoeg valt het (achteraf) wel mee. Het was wel behoorlijk kouder dan gisteren. Gisteren was een redelijk mooie lentedag, althans in Elsloo. René die nog de 272 Ardense km-s van LBL in de benen had, en dit ritje even benutte om de “benen te strekken” vertelde dat het gisteren in de Ardennen toch aardig koud was.

Een route naar Schinveld stond op het programma, maar met de nogal dreigende wolken werd gekozen voor een rondje in de regio. Volgens de weerberichten zou het pas rond 12 uur mogelijk kunnen gaan regenen. We waren nauwelijks voorbij Schimmert of de eerste koude regen heette ons welkom. Maar, niet bang voor een regendruppel, drukten we een beetje harder op de pedalen. Toen echter voorbij Hulsberg de regen overging in natte sneew hield Martin het voor gezien omdat zijn “lentekleding” niet echt bestand was tegen deze winterse omstandigheden. De overigen besloten richting Banholt de warmte op te zoeken, als het weer het zou toelaten.

Aan de voet van de Sibbegrub besloten René en Frans T eveneens huiswaarts te keren omdat het weer niet echt beter werd. Silvio, Wil en Frans J. besloten de gok te wagen richting Banholt. Boven aan de “top” van de Sibbegrub was het volop zomer!! De zon scheen en deze bleef ons vergezellen tot in Banholt. Fantastisch!!

Het thema vandaag was: De Grossglockner. Fietsclub Brightlands (deels DSM) heeft Frans J. laten weten dat leden van TCE dit jaar ook aan hun driedaagse fietstocht mogen deelnemen, met als hoogtepunt de Grossglockner “beklimmen”  met schitterende panorama’s. Wél aanmelden vóór 1 mei a.s. bij Frans J.De leden hebben een mailtje gekregen met meer info. Kosten hotel: € 248,- halfpension. Zelf voor vervoer zorgen (samen reizen) Afstand 850 km enkel. Datum: 30 juni tot en met 4 juli a.s. Hotel ligt aan de voet van de berg (Kaprun).

Nu weer verder met de wind en de zon in de rug (heerlijk) via Mheer, naar Mesch en Withuis terug naar Elsloo. In Meerssen werden we weer “getrakteerd” op een ouderwetse winterse bui, natte sneeuw en niet zo een beetje.  In Ulestraten namen Silvio en Wil (die beiden vandaag hele goede benen hadden) afscheid.

Terug in Elsloo rond  12.15 uur. Aardig doorweekt, met een gemiddeld van 25,7 en 63 km op de teller.  Soms zit het mee, soms een beetje tegen. Vandaag hadden we ze allebei.

Terwijl ik dit verslag schrijf valt de hagel met bakken uit de hemel!