24-01-2016: Imstenrade

Zondagmorgen. Vorige week vorst en gladheid en daardoor op de bank of spinnen, nu met 6 graden ruim boven het nulpunt, en zessen aan de start: de twee Fransen, Silvio, Rene, Francien en Henk. De rit gaat naar Imstenrade, bij velen ook bekend als de Vroedvrouwenschool. Vroeger werden daar kindjes te wereld gebracht, tegenwoordig is het statige gebouw omgeturnd tot een verzorging 'chateau' waar dezelfde kindjes 80 jaar later hun oude dag slijten. Genoeg gemijmerd.

Het weer heeft gezorgd voor 'vettige' binnenwegen, die proberen we vandaag te vermijden. We gaan richting Heerlen via Schimmert - Grijzegrubben (waar we voorbij worden gestoken door een groepje van Maasvalei met een breed grijnzende Koen aan kop) - Vink - Swier - Weustenrade - Kunrade - Benzenrade (een regenbuitje) - en daar de klimmetjes naar Imstenrade. Onderweg nog een witte reiger gezien, zat op 15 meter afstand in de wei, wat suffig voor zich uit te kijken. Via de Molsberg en de Huls bereiken we onze pauzeplaats de Bernardushoeve boven op Trintelen.

We hebben twee jarigen onder ons, Silvio en Frans J, dus we hoeven ons niet in te houden. Via gekeuvel over van alles en nog wat gaat de tijd snel voorbij. Een tip om effe bij stil te staan: hoe droge en vooral warme voeten te houden. Frans was voor z'n verjaardag verblijd met nieuwe winterschoenen met slimme flappen en isolatie binnenin. Zie foto. Niks nieuws bleek snel, enkele anderen hadden die slimme schoen al aan de voeten. Maar toen kwam de aap uit de mouw .. of de binnenzool uit de schoen: een isolerende zool van Lake, werkt echt (te krijgen bij Sjefke Janssen). Afrekenen lieten we over aan de jarigen. Via Wylre, Ransdaal, Klimmen en Hulsberg waren we mooi om half een weer thuis, na ruim 60 kilometers waarbij we 550 hoogtemeters overwonnen.

IMG_22431.jpg