Zondag 23 okt: door dichte mist naar Opitter

Het lijkt wel winter, volgens meteo Maastricht (zie plaatje hieronder) net boven vriespunt, voelt ook zo aan. Tijd voor de handschoenen, oorwarmers en overschoenen. Aan de start: Martin, Frans 1, Harrie-oet-Nideggen, Piet en Henk. Frans op z'n ouwe fiets maar  in een jaloersmakende nieuwe outfit. Programma stuurt ons naar Opitter, via As en achterlangs Opglabeek, voorlangs Neerglabeek, de Garmin dirigeert ons oneindig keer links en rechts afslaand door de mooie bossen van de Hoge Kempen. Van de omgeving niet veel gezien, in het Maasdal en in het open veld dichte mist, en dat bleef aanhouden tot aan de pauze. Hinderlijk en gevaarlijk, aangeslagen bril, gelukkig hadden sommigen een werkend achterlicht. En als toetje nog een fikse hellingbaan, fietsbrug over de Zuid Willemsvaart bij Tongerlo, zie foto.

Koffie in Heppeneert, heerlijk opwarmen. We zijn aardig laat maar nemen ons de tijd. Over de strapatzen van onze Max, de andere coureurs moeten nog wennen aan die brutale snaak, over"zomeren" in de Eiffel, warme winterschoenen. Jarige Piet tracteert, hij is begonnen aan z'n ...e levensjaar. Piets geheim om nog zo fit en fris te blijven: superhoog beentempo, een mooie fiets, genieten van het leven, en lid van de TCE uiteraard.

De terugtocht voert ons langs de Belgische kant van de Maas, het stuk voor de Wissen onherkenbaar door de net gestarte ontgrondingen om het grint eruit te kunnen gaan scheppen. Na een korte riviervaart bij Berg aan de Maas zijn we iets later dan gewoonlijk rond een uur weer in Elsloo, na 82 mistige en vochtige kms. Tot volgende week.

  Afbeeldingsresultaat voor fietsbrug over zuid willemsvaart bij Tongerlo