23-04-2016: Battice via Voie des Morts

Deze zaterdag was het zwaar bewolkt met een matige frisse N/O wind; maar droog en dus een geschikte dag voor een lekkere fietstocht richting Voer en Herve.

Maar de opkomst was bevreemdend mager. Slechts twee personen Hub B. en Pé B. Het was gissen waar een aantal vaste deelnemers aan de zaterdagse processie zouden zijn. Het werd een pittige tochtje met uiteindelijk ruim 1100 hoogtemeters.

Snel via Catsop naar Meersen. In Mesch de grens over en daarna de Berwinne en het gelijknamige dal oversteken om ons vanuit Mortroux heerlijk uit te leven op de Voie des Morts. Redelijk gewaagd aan elkaar ging het in een straf tempo naar boven. Daarna de nodige hellinkjes om via een bocht langs Thimister uiteindelijk volgens plan uit te komen in de bekende maar recentelijk niet meer bezochte pauze plaats midden in Battice aan het kruispunt vlak bij de kerk. Daar was een indrukwekkende afscheidsdienst voor een overleden agent. Veel politie. Omdat de brandweerkazerne eveneens vlak bij de kerk ligt zorgde de voor een brand uitrukkende brandweerwagens met hun sirenes en zwaailichten voor een wel heel typische en ongeplande begeleiding van de begrafenis plechtigheid.

Ondanks dat we met z’n tweeën al de hele weg over van alles en nog wat hadden gekletst waren er ook in het café voldoende zaken die de revue passeerden maar dat vermelden we deze keer maar eens verder niet in het verslag.

Terugweg met wind tegen via Charneux, Val Dieu en omhoog naar en door het versierde en jubilerende want ?eeuwen oude St. Jean Sart.

Inmiddels begonnen mijn hamstrings duidelijk te maken dat ik de laatste weken wel erg veel tuinwerk heb gecombineerd met fietsen. Hub had echter geen clementie en er werden nog wat extra metertjes omhoog gefietst om via St. Martens en St Pieters Voeren de grensoversteek in Ulvend en de Knoepert in Valkenberg Schimmert te bereiken waar we afscheid van elkaar namen.

De thuisblijvers moeten goede redenen hebben gehad om dit niet te hebben willen meemaken.

Het was weer fantastisch!!!

Maak een Gratis Website met JouwWeb