Woensdag, 22-06-2016: Kort rondje

Een trio en een (latere) ongenode gast. Met z’n drieën aan de start: Martin en de beide Frans-en. Een magere bezetting zo vlak voor het vertrek naar de GG, maar de afmelders hadden ieder een goede reden om er deze keer niet bij te kunnen zijn.

Nog even voor de GG-gangers die er dinsdagavond niet bij konden zijn. De gangmaker van Brightlands/DSM, Klaas Bos, had alle GG-gangers uitgenodigd bij De Valk in Urmond om even met elkaar kennis te maken en allerlei info met elkaar uit te wisselen. Een hele gezellige en zinvolle meeting. Klaas heeft een checklist en telnrs aan elke deelnemer toegestuurd. We hebben er zin in en nu maar hopen dat de weergoden ons gunstig gezind zijn eind volgende week. 

Via Elsloo Scharbergbrug naar Oud Geulle en Geulle aan de Maas naar Bunde, Itteren, Borgharen en vervolgens naar Maastricht, Amby, Berg, Vilt naar Margraten en Scheulder. Deze keer eens de Ingbergracht naar beneden. Dit loopt fantastisch! Onder aan de berg het verste punt bereikt van deze woensdagavondrit. Via Gulpen terug naar Wijlre en Valkenburg, waar ik (Frans J.) op weg naar ‘t Haasdal een ongenode gast tegenkwam (een daas)die zich op mijn rechterelleboog had geïnstalleerd, zonder dat ik er weet van had. Na een stevige steek is deze gast weer vertrokken, mij achterlatend met een arm die steeds verder opzwol. Thuis aangekomen direct gekoeld, maar zonder veel effect. Na een korte nacht, vandaag naar de dokter geweest. Advies: blijven koelen en maar hopen dat er geen infectie van het gewricht optreedt. Ondertussen zit hij/ik met een arm zo dik als een olifantenpoot op de bank. Zie bijgesloten foto. Hopelijk gaat het morgen weer beter.

Frans T. had vantevoren kenbaar gemaakt om 20.00 uur terug te willen zijn ivm een feestje. Hij is op z’n wenken bediend, we hebben hem stipt 19.55 uur voor zijn huisdeur afgeleverd.

Terug in Elsloo: 63 km, snelheid: goed doorgefietst en niet te veel hoogtemeters deze keer. 

De ongenode gastrijder genaamd "Daas":