22-05-2016: Hebben jullie geen bel?

Na een geweldige zaterdag een zondag die niet veel goeds voorspelde. Om half acht kletterde de regen op de lichtkoepels, was volgens buienradar het staartje van een flink regengebied. De ochtend zou droog blijven, dus besluit om toch te gaan. En met nog 5 collega's aan de markt; kersverse opa Martin, Silvio, de twee Fransen, Tim en Henk.

Gezien de weersvooruitzichten en andere verplichtingen besluit om af te zien van de lange rit naar Limbourg en het dichterbij te houden, naar Visé. Met een straffe zuidwesten wind op de neus en afwisselend kopwerk en verstand op oneindig langs het kanaal naar het zuiden. In Vise een tussenstop voor 'langen hosen wechsel' bij een gebouw met wat volgens opschrift vroeger Moulin de Vise was geweest. Er vallen wat druppels, besluit om Richelle rechts te laten liggen en over Dalhem terug te gaan ... het wordt donkerder, een paar druppels alweer, koffie of doorrijden .. het wordt koffie bij Withuis. Opa Martin trakteert ... en staat met een (te) slappe tube bij vertrek.

De band wordt geïnspecteerd, geen steentje te zien, miniem gaatje?, bijpompen en kijken tot hoever we komen. We komen tot in Geverik. Iets over twaalf weer terug in ons Aelse, kurkdroog, na 75 km. Dus, de thuisblijvers hebben ongelijk. PS nu ik dit 'opschrijf''regent het pijpenstelen.

Waarom de titel "Hebben jullie geen bel?". Op de terugweg op fietspad Molenweg achterlangs M'tricht zien we in de verte een amazone met paard aan de hand. We willen niet laten schrikken en dus een bescheiden belletje ... de madam riep ons na "Hebben jullie geen bel?". Waarom die onverwachte reactie? Nou ....... soms gebruiken we de bel te fanatiek, in het streven om onze flow niet te onderbreken door een te laat aan de kant gaande fietspad gebruiker krijgt deze een stortvloed van ge-ping om de oren, soms duikelt zo iemand pardoes bijna in de heg of de sloot. Ik geef daarom de voorkeur aan een vriendelijk 'goede middag, mogen we effe langs, er komen er nog een paar'.Goed bedoeld, maar er zijn weg gebruikers die willen een fietsbel. Conclusie: gebruik de fietsbel, tijdig en met mate. En een vriendelijk woordje erachteraan is goed voor ons imago.