21-09-2016: kort rondje

Fietsverslag, woensdag 21 september 2016

 

Welgeteld 2 personen aan de start: de beide Frans-en.

De zon is nog steeds onze metgezel en we hebben niet veel tijd nodig om te besluiten om er eens een rustig en ontspannen tochtje van te maken.

Rondje om Valkenburg heen. Ook een rondje om gewoon eens lekker bij te kletsen over van alles en nog wat en over wat anderen toch moeten missen als ze niet kunnen deelnemen aan fietstochtjes als deze.

 Via de brug van Elsloo richting Itteren en Borgharen en zo dwars door Maastricht naar Amby het 1e klimmetje naar Berg. Het lijkt een beetje vals plat richting Berg en Terblijt maar bij dit klimmetje zit nog steeds het venijn in de staart met een stijging van ongeveer 6 %.  Voor een ontspannend tochtje op een zonnige woensdagavond wellicht al iets teveel.

Op naar Vilt en de Sibbergrubbe af. Dwars door Valkenburg, maar deze keer niet vóór het tunneltje door het bekende fietspoortje, maar gewoon rechtdoor op naar Walem en Klimmen voor ons laatste klimmetje.

Zover komen we niet… een lekke band bij Frans T houdt ons tegen.

Tijdens de reparatie besluiten we, met de al rap invallende duisternis, huiswaarts te keren via de klim richting Hulsberg. Twee fietsers voor ons stimuleren ons tot een hogere versnelling en samen bereiken wij Elsloo in een tempo dat een stuk hoger lag dan we ons hadden voorgenomen, maar gaf wel de nodige voldoening. 71 km op de teller, 420 hoogtemeters en een gemiddelde van 25 km/uur.