24-08-2016: Waldfeucht-Birgden-Rode Beek

Een zwoele woensdag avond, 27 graden. Vijf man trotseren de warmte, afkomende op de gelofte dat we het rustig aan gaan doen, tropenprogramma, Harrie, Frans T en J, Wil en Henk.

We gaan naar een gebied waar we met deze groep niet of nauwelijks komen, de Selfkant.  Henk heeft een route uitgezet op Garmin, laat maar gaan.

We gaan als eerste via Puth naar de Windraak. De holle weg langs de Heemkundetuin van Munstergeleen is prachtig, maar de weg is slecht, gaten en grind vallen niet op in de schaduwen, bril op de punt van de neus. Via de ouwe Windraak, Doenrade en Jabeek gaan we  bij Susterseel de grens over. En hier begint de trip door, voor de meesten, onbekend gebied. Mooie lange stukken, landbouwgebied, we zien de bordjes Hastenrath en Saeffelen. Keerpunt is Waldfeucht, daarna Bocket - Breberen en Birgden. Nog een touristische tip: we passeren de halte Schierwaldenrath van de Selfkantbahn.  Bij Stahe pikken we de Rode Beek op, doorsteek via knuppelbruggetjes naar de zweefvliegclub van Schinveld, en via uiteindelijk Nuth weer retour, na zo'n 75 km.

Maak een Gratis Website met JouwWeb