woensdag avond 20 juli, Daelsweg en binnendoor Ingber

Tropische dag, ietsje afkoeling en windje trekt 4 mannen naar de start: Frans J, Rene, Patrick en Henk.

Een beetje rustig aan is het motto. We gaan naar de Daelsweg, die vanuit Benzenrade omhoog naar Ubachsberg, er kwamen signalen uit het peloton dat we deze klim weg erg lang links of rechts hebben laten liggen. Gaan we vandaag dus doen, met selecte groep.

Hoe kom je aan de voet van de Daelsweg? Voor gastrijder Patrick altijd weer spannend hoe en waar we de weggetjes pikken, ieder heeft zo z'n platge(t)reden routes. Kan via Klimmen -> Kunrade en dan kom je in Heerlen bij de Hogeschool Zuyd, maar niet zo mooi. Daarom toch maar weer zoals we dat altijd doen, via Weustenrade, Ten Esschen en achterlangs kasteeltje Ter Worm, Pitoresk Benzenrade en aan de voet van de Daelsweg. De twee matadoren (wie?) krijgen vrij spel, de twee andere schepsels gaan op eigen tempo. Boven verzamelen, langs de toren van Ijzerenbos naar Wijlre over de Dikkebuiksweg (mooie uitzichten! worden gratis beschikbaar gesteld). Gulpen meteen rechts, op de fijne motoriek priegelen we ons door het poortje en omhoog naar de uitloop van de Keutenberg naar Ingber. Er vallen een paar druppels, we riskeren het erop en vanaf Sibbe naar Bemelen, was niet voor iedereen helder dus de rotonde bracht voor bijna iedereen uitkomst, onder in de beugel, Bemeler af en langs Bunde terug.

Mooi iets na 8 uur droog en behouden en voldaan weer in Elsloo, na 66 km, 470 hm en 27,3 gemiddeld.

PS: onlangs was er een erg mooie documentaire over Bemelen en z'n bewoners op TV, hier link naar uitzending gemist, nog tot 27 juli te zien
http://www.npo.nl/2doc/28-06-2016/VPWON_1262606