20 juni, Pluk de dag .. naar Vise

Alweer een regenachtige dag verwacht. De krant jaagt de mensen de stuipen op het lijf met "Vandaag wordt het ronduit slecht weer. Een groot regen gebied bereikt onze provincie rond het middaguur". Wat te doen, veilig een uurtje spinnen of twee uurtjes op de weg? Een groepsappje voor medestanders en om twee uur staan we met twee aan de start: Ruud en Henk.

We gaan naar Visé, maar dan een beetje anders. Naar Maastricht, over de Maasboulevard, via een alternatieve route naar de voet van de Zonneberg. Die laten we rechts liggen, en duiken een smal voet/fietspad in en tussen een muur en een heg komen we via een mergelpoortje uit bij Slevante. Over de sluis, bij Lanaye van de dijk af en de over de kinderkopjes richting Visé, waar we een plekje zoeken op het terras, op het middaguur ... niet een regenbui maar lekker zonnetje. Het thuisfront stuurt een appje dat het zeker nog tot twee uur droog blijft. We voelen ons uitverkoren, effe genieten, als kersverse pensionado's kunnen we dat nu. We plukken de dag, zolang ie nog droog is.

Terug gaan we richting Bombaye, door mooi verborgen dalletje, komen via Warsage in Gravenvoeren. Komen al zoekend en de verkeerde keuze makend op een half verhard en later niet meer verhard alsmaar oplopend kiezelpad (zie foto) terecht op de weg van Noorbeek naar Mheer.

Geen avonturen meer, en via Banholt en V'burg weer naar de thuisbasis.

Na 75 km en 570 hoogte weer ruim voor de regen thuis, zelfs nog tijd genoeg voor een maaibeurt van het gazon.

IMG_2568.jpg

Maak een Gratis Website met JouwWeb